PREVARANT Z 'VELIKO ZAČETNICO': Štiri leta je delal kot zdravnik, preden so odkrili, da nima narejenega niti 5. razreda

Svet

Komaj 23-letni dr. Veeragandham Teja je že delal v 16 zasebnih bolnišnicah, vodil več zdravstvenih kampov ter med pandemijo prostovoljno pomagal bengalski policiji in lokalnim delavcem. Sliši se kot zavidljiv življenjepis za vsakega zdravnika, še posebej pa za tistega, ki je v petem razredu opustil šolanje in nima nikakršne zdravstvene izobrazbe.

Veeragandham Teja iz indijske zvezne države Zahodna Bengalija je več kot štiri leta delal kot zdravnik, preden so ga odkrili. Njegova druga žena ga je prijavila policiji zaradi psihičnega in fizičnega nadlegovanja, nato pa je naredil napako, ker je policiji dejal, naj razveljavi kazensko evidenco enega od psevdonimov.

Policija je nato odkrila mrežo laži za deset let nazaj, lažne diplome in potrdila ter nekaj njegovih psevdonimov. Njihov zaključek je bil, da sta bila njegova kariera in skoraj celo življenje v resnici izmišljotina, poroča Oddity Central.

Leta 2016 ga je policija kmalu po začetku zdravniške kariere ujela, da se je predstavljal za policaja IPS-a, uporabljal pa je tudi službena vozila. Trdil je, da je sin višjega častnika IPS, vendar je bil v tem primeru oproščen obtožb. Od takrat je delal kot zdravnik v več uglednih bolnišnicah in glede na to, da je imel osnovne zdravstvene spretnosti, ki se jih je naučil med pripravništvom, nihče ni dvomil v njega.

Izkazalo se je, da njegovi dosežki niso bili niti približno tako impresivni, kot kaže njegova biografija. V petem razredu je opustil šolanje in leta 2005 zbežal od doma ter potoval po različnih večjih mestih, kjer je na vlakih prodajal steklenice z vodo in prigrizke. Tako je spoznal dr. Purushottama Reddyja, ki mu je zagotovil službo.

Ponarejanje dokumentov in potrdil

Takrat je izvedel za socialne in finančne koristi zdravstvenega poklica in se odločil, da jih bo izkusil iz prve roke. Doktor Reddy, ki je Teji ponudil zavetje in finančno podporo, po tem ko je slišal, da je sirota, mu je pomagal na svoj naslov pridobiti vozniško dovoljenje in glasovalni dokument ter druge pomembne dokumente.

#Hyderabad police has arrested a 23 years old man Veeragandham Teja who is a std 5 dropout but has worked in more than 16 hospitals with fake certificates of MBBS.

Posted by Current Express on Saturday, September 12, 2020

Ambiciozni najstnik si je kasneje sposodil zdravnikov priimek in si prizadeval za pridobitev vseh vrst ponarejenih potrdil in diplom, da bi podkrepil svojo prevaro. Potrdila, ki jih je ponaredil, je uporabil za pripravništvo v bolnišnici, kjer se je naučil osnovnih zdravstvenih veščin, s katerimi se je kasneje izognil sumom. Po pripravništvu je odšel v Bangalore, kjer je nekaj časa delal kot okrožni zdravstveni delavec. Nato se je preselil v Hyderabad, kjer je kot zdravnik delal v več bolnišnicah.

Če ne bi bilo pritožbe njegove žene, ki je sprožila preiskavo, pa tudi njegovih drznih priporočil policiji, naj prekličejo kazenske evidence enega od njegovih številnih psevdonimov, bi Teja verjetno še vedno delal kot zdravnik. Preiskovalci so ugotovili, da je Teja, čeprav nekateri dokumenti trdijo, da ima komaj 23 let, v resnici veliko starejši. Njihovo poročilo tudi omenja, da je v svoji štiriletni zdravniški karieri zdravil številne bolnike, tudi tiste s koronavirusom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  16 .09. 2020 ob  07: 19
Toliko ni pisalo niti za tisto žensko ki je delala v izolski bolnisnici kot zdravnica brez diplome. Pa se je zgodilo pri nas. Ne na drugi strani sveta.