PRETRESLJIVO: Tako zdravijo covid bolnike v Bosni (FOTO)

Svet

"Medtem, ko si ljudje na oblasti gradijo vile in bazene, se narod takole zdravi," je na Facbooku napisal Duško Miljanović iz Trebinja in objavil fotografijo svojega prijatelja, ki prejema infuzijo kar zunaj bolnišnice.

"Na fotografiji je moj prijatelj. Že več dni se bori z visoko temperaturo, ima vnetje pljuč. Tako je danes dobil infuzijo," je napisal Milijanović.

Na fotografiji naj bi bil pacient iz Trebinja, ki je terapijo dobil na zidu, namesto v v bolnišnični postelji. Zdravstveni delavec mu je vstavil infuzijo preko improvizirane naprave, "beri: dve železni palici".

Kot poročajo tamkajšnji mediji, v bolnišnici v Trebinju ni več prostih mest za paciente, zato se veliko ljudi z vnetjem pljuč zdravi doma. Bosna naj bi se namreč vse težje soočala s posledicami koronavirusa. Včeraj so imeli več kot 1600 novih okužb, umrlo je 46 ljudi. Danes začne med 23.00 in 5.00 veljati policijska ura. Trenutno je v Bosni več kot 17.000 aktivno okuženih. Dnevno zabeležijo v povprečju 900 novih primerov. Število smrtnih žrtev je minuli teden poraslo za 33 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  12 .11. 2020 ob  08: 56
@tiramola, in kako se zdravijo? Ali začenjaš nov zlonameren fake news?
Tiramola  |  11 .11. 2020 ob  21: 32
-2
Koga briga za Hercegovino in Bosno.

Piši raje kako zdravijo v Izoli.
Lp