PRETRESLJIVE PODROBNOSTI TRAGEDIJE NA HRVAŠKEM: Oče naj bi sina pozabil peljati v vrtec in ga več ur pustil v pregretem avtu

Kronika

Hrvaško je včeraj pretresla smrt 5-letnega dečka, ki so ga brez znakov življenja našli v avtomobilu na parkirišču v Kninu. Že sama smrt otroka je pretresljiva, še bolj šokantne pa so podrobnosti te tragedije.

Kot so izvedeli novinarji hrvaškega portala Index, so mati, oče in sin včeraj zjutraj od doma krenili z avtomobilom. Oče, po poklicu vojak, je mater najprej odpeljal v službo, preden bi se sam zapeljal na svoje delovno mesto, pa bi moral otroka pustiti v vrtcu. A otrok ni v vrtec nikoli prispel.

Predvidevanja kažejo na grozljiv razplet dogodkov. Oče naj bi sina pozabil zapeljati v vrtec. Ne zavedajoč se, da otrok spi na zadnjih sedežih, je parkiral na parkirišču v Kninu, zaklenil vozilo in odšel v vojašnico.

Deček je tako več ur preživel na zadnjih sedežih avtomobila, zaklenjen, medtem ko so se temperature povzpele do 28 stopinj Celzija, in to v senci.

Po pisanju Indexa ni znano, ali se je otrok vmes zbudil in skušal priklicati pomoč. Je pa sicer nedaleč od parkirišča gradbišče, ki ustvarja precej hrupa. Poleg tega je bil BMW, v katerem je umrl deček, parkiran blizu zabojnikov za smeti, ki so zakrivali pogled, vozilo pa ima zatemnjena zadnja stekla, zato gre sklepati, da otroka ni nihče videl.

Ob 15. uri je mati prišla po otroka v vrtec, a ga tam ni bilo. Poklicala je soproga, ki je bil prepričan, da je sina odpeljal v vrtec, zato so pristojni celo pregledali nadzorne kamere. Oče je nato stekel proti parkiranemu BMW-ju, ga odklenil in v njem našel nezavestnega sina. Poskušal ga je oživiti, a brez uspeha.

Po besedah očividcev naj bi oče nato padel v nezavest.

Okoli 16. ure je na kraj dogodka prišla reševalna služba, ki je potrdila otrokovo smrt, policija pa je pričela z ogledom. Nad očetom sedaj poteka preiskava, še piše index.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  09 .06. 2021 ob  10: 52
Če bi bila v avtu džukela bi že zdavnaj razbili stekla, dali vodo, umetno dihanje, senčko, pahljačo za hlajenje, masirali tace...