PRETIRAVANJE? Aretirali taksista, ki je povozil goloba

Svet

Na Japonskem so aretirali taksista iz Tokia, ki naj bi namerno zapeljal v jato golobov, pri čemer je eden od njih poginil, je danes sporočila policija. Pojasnili so, da je bil voznik jezen, ker so bile ptice na cesti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik policije je za AFP pojasnil, da je 50-letni taksist novembra v Tokiu "z avtom ubil goloba, ki ni divjad", aretirali pa so ga v nedeljo zaradi kršitve zakona o zaščiti divjih živali.

Taksist je v križišču ob zeleni luči hitro speljal ter v jato golobov zapeljal s hitrostjo 60 kilometrov na uro, so poročali lokalni mediji. Dogodek je policiji prijavil presenečeni mimoidoči.

Tokijska policija je veterinarju naročila obdukcijo goloba. Ugotovil je, da je ptica poginila zaradi šoka.

"Ceste pripadajo ljudem, zato bi se morali golobi umakniti s poti," je taksist po navedbah lokalnih medijev povedal preiskovalcem.

Policija je njegovo vedenje označila za zelo zlonamerno za poklicnega voznika, nato pa se je odločila za aretacijo.

Aretacija taksista je sprožila val odzivov na družbenih omrežjih. "Vau, ali te lahko aretirajo, ker si povozil goloba," je zapisal eden od uporabnikov omrežja X. "Lahko bi samo potrobil ali kaj podobnega. Ampak nameren uboj? Prekoračil je vse meje," pa je zapisal drugi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  05 .12. 2023 ob  17: 17
Kot da ga pri nas nebi, če bi povozil Goloba.