PRETEŽKI TOVORNJAKI Z NEZAVAROVANIM TOVOROM NA PRIMORSKIH CESTAH: In potem še voznik s pnevmatikami z bodicami (FOTO)

Kronika

Policisti so v četrtek na območju Policijske uprave (PU) Koper izvajali poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi ter ugotovili veliko nepravilnosti. Največ kršitev se je nanašalo na delovanje tahografov, prekoračitev največje dovoljene mase vozil ter nezavarovan tovor na vozilu.

Četrtkov poostren nadzor cestnega prometa, ki so ga izvedli policisti postaje prometne policije, je potekal po metodologiji PEGAZ, pri kateri je poudarek namenjen celoviti kontroli motornih vozil, tovora in potnikov, ki jo skupaj opravljajo tako policija kakor tudi drugi državni organi, so danes navedli na PU Koper.

Policisti so skupno kontrolirali 11 slovenskih tovornih vozil, 35 tovornih vozil z držav EU, tri tovorna vozila iz drugih držav in tri avtobuse. Pri tem so ugotovili eno kršitev dokumentov podjetja (v nasprotju z dovoljenjem za izredni prevoz je bil tovor pretežek, vozilo pa je imelo slabe pnevmatike), dve kršitvi počitka in odmora voznikov tovornih vozil, šest kršitev delovanja tahografa, eno kršitev tehnične pomanjkljivosti na tovornem vozilu, tri primere prekoračitve največje dovoljene mase ter tri primere nezavarovanega tovora na vozilu. Odkrili so tudi kršitev pri vozniku osebnega avtomobila, ki je uporabljal pnevmatike z bodicami.

Policisti so med nadzorom 40 voznikom odredili tudi alkotest, ki je bil pri vseh negativen. V zadnjih nadzorih ni bilo veliko opitih voznikov, kar na policiji pripisujejo tudi zaprtju gostiln. To seveda pomeni posledično tudi, da je manj prometnih nesreč in ekstremno velikih hitrosti, kar sta najpogostejša vzroka za najhujše prometne nesreče.

Na policiji sicer hujših prekrškov pri voznikih osebnih avtomobilov v zadnjem času ne beležijo. Še vedno pa opažajo, da se vozniki ne pripenjajo z varnostnimi pasovi in veliko uporabljajo mobilne telefone med vožnjo, poleg tega celo pišejo sporočila, gledajo internet in podobno. Drugače je pri nadzoru tovornih vozil, kjer je na naših cestah še vedno zelo veliko kršiteljev, tako slovenskih kot tudi tujih voznikov.

Na koprski policijski upravi so ob tem napovedali, da bodo tovrstne poostrene nadzore nadaljevali, saj želijo s cest izločiti vse potencialno nevarne voznike.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija