'PRETEŽKA NOGA' NA IZOLSKI OBVOZNICI: Pirančan na števcu imel skoraj 160 km/h

Kronika

Konec tedna se je za koprske policiste začel pestro. Na izolski obvoznici (Izola–Belveder) so zaradi sobotnega dirjanja po cesti začasno odvzeli vozniško dovoljenje 26-letnemu vozniku osebnega avtomobila, doma iz okolice Pirana. Vozil je s hitrostjo kar 157 km/ h. Zanj bo napisan obdolžilni predlog.

Zaradi neprilagojene hitrosti utrpel hude telesne poškodbe

V petek ob 4.27 je bil Operativno-komunikacijski center (OKC) Policijske uprave (PU) Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila pri naselju Križ v občini Sežana. Policisti so ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Sežane, vozil iz smeri Sežane proti Križu in v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča, na travnik, kjer se je vozilo večkrat bočno prevrnilo in obstalo na kolesih.

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,85 mg/l alkohola. V nesreči je utrpel hude telesne poškodbe, 36-letna sopotnica doma iz okolice Ptuja pa je bila lažje poškodovana. Oba sta bila odpeljana na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zoper voznika bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Pijana žalila zaposlene v lokalu

V soboto ob 19.35 so policisti posredovali v gostinskem lokalu v Divači, kjer je javni red in mir kršila 37-letna ženska doma iz Slovenske Bistrice. Kršiteljica je pod vidnim vplivom alkohola žalila zaposlene v lokalu. Kljub ukazom policistov je s kršitvijo nadaljevala, hkrati pa kričala tudi na njih, zato so jo pridržali, pri tem pa uporabili prisilna sredstva za vklepanje. Izdan ji je bil še plačilni nalog.

Pridržan zaradi napada rediteljice in žaljenja policistov

Na javni prireditvi v Izoli je vinjen 40-letni domačin v soboto kršil javni red in mir. Napadel je namreč rediteljico in odšel s kraja. Rediteljica je policistom nakazala smer gibanja in jim posredovala opis kršitelja, ki so ga policisti nato izsledili na Kajuhovi ulici. Ta je v postopku žalil policiste, ni upošteval ukazov, hotel je zapustiti kraj, zato so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

S kladivom razbil steklo na avtodomu in udaril oškodovanca

V Marezigah je neznani storilec v nedeljo s kladivom razbil steklo na avtodomu in z roko segel v kabinski prostor pri sopotniku. Pri tem ga je zalotil oškodovanec, s katerim sta se pričela prerivati, ko ga je storilec s kladivom udaril po roki in s kraja zbežal.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 231 primerih in na številko 113 prejeli skupno 672 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri sta bili ena oseba huje in ena lažje poškodovani ter tri prometne nesreče, v katerih so bile tri osebe lažje poškodovane, 17 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali osem vlomov, 17 tatvin, sedem poškodovanj tuje stvari in povzročitev splošne nevarnosti. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 35-krat, pri tem pa pridržali dva kršitelja. Na območju PU Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 86 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija