PRETEPAŠKO SOBOTNO DOPOLDNE: Koprčan nezavesten obležal pred lokalom

Kronika

V soboto ob 11.37 so bili policisti obveščeni o pretepu, ki se je odvijal pred lokalom na Ankaranski cesti v Kopru. Na kraju so ugotovili, da sta se stepla 34- in 33-letni Koprčan. Drugi je obležal v nezavesti, ker naj bi ga prvi porinil na tla, zatem pa večkrat brcnil. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je 34-letniku pokazal 0,84mg/l alkohola v izdihanem zraku. 33-letnik je poškodovan, sledi ukrep glede na opredeljeno težo poškodb, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Slika je simbolična.

Pes do smrti pogrizel psičko

V vasi Palčje je večji pes do smrti pogrizel psičko, s katero je bil lastnik na sprehodu. Za lastnika psa so policisti izvedli hitri postopek in napisali poročilo na veterinarsko inšpekcijo.

V nedeljo dopoldan so imeli policisti na mejnem prehodu Dragonja v obravnavi državljana Avstrije, ki je imel pri sebi plastično škatlico, v njej pa 6,71 grama prepovedane droge kokain. Izveden je bil hitri postopek.

Slika je simbolična. 

Dva vloma v Luciji

V soboto so v Luciji vlomili v skladišča trgovine, od koder so odnesli večjo količino kartonastih škatel z obutvijo različnih znamk in velikosti.

V Štanjelu je neznanec v nedeljo ob 20.20 poskušal oropati bencinski servis. Zamaskirani moški naj bi s pištolo v roki pristopil do prodajalke, ravno ko je želela zapreti trgovino. Prodajalka se je prestrašila in pobegnila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Danes ponoči je nekdo vlomil v lokal v Luciji in ukradel dnevni izkupiček. Škode je za 1000 evrov. V Kobjeglavi pa je nekdo vlomil v trgovino in ukradel večjo količino cigaret in blagajniški minimum, so sporočili koprski policisti.

Slika je simbolična. 

Pijana voznica skušala pobegniti s kraja nesreče

V petek zvečer so policisti po obvestilu občana na izvozu Črni Kal (hitra cesta proti Ljubljani) ustavili osebni avto, ki je vijugal po cesti. Voznik je napihal 0,45 mg/l, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V nedeljo ob 2.27 se je na parkirišču v Portorožu zgodila prometna nesreča z materialno škodo. 31-letna povzročiteljici je skušala s kraja pobegniti. Preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal 0,72 mg/l. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi pa ji obdolžilni predlog.

Od sobote prijeli 30 ilegalnih migrantov, med njim noseča ženska

V soboto so policisti 6.30 v Tubljah prijeli državljana Kosova. Ker je prišel v Slovenijo ilegalno, so ga vrnili na Hrvaško, imel pa tudi veljaven ukrep prepovedi vstopa v schengensko območje. Ob 12.12 so v Doljnjem Zemonu prijeli pet državljanov Sirije, med njimi tudi nosečo žensko. Vsi so zaprosili za azil.

Uro zatem so v Dolenjah pri Jelšanah prijeli še tri državljane Alžirije, ki so prav tako zaprosili za azil. V isti vasi so ob 20. uri prijeli dva državljana Pakistana in enega državljana Iraka, vsi so zaprosili za azil, čez pol ure pa še devet državljanov Turčije, ki so prav tako zaprosili za azil.

V nedeljo ob 18.13 so v Zabičah našli tri državljane Alžirije, ki so zaprosili za azil. Ob 21.54 pa so policisti v Podgradu prijeli državljana Tunizije in Sirije, ki sta prav tako zaprosila za mednarodno zaščito. Danes zjutraj so v Jelšanah prijeli tri državljane Maroka, zatem pa še državljana Tunizije in dva državljana Libije.

Deli novico:

bruno |  16 .04. 2018 ob  18: 44
slovenija je raj za begunce vsi dobijo azil to so informirani že vnaprej
Medok |  16 .04. 2018 ob  16: 44
Ajde razumem sirce itd....Ma zakaj dobijo državljani Alžirije, Pakistana, Kosova itd...azil..?
kers |  16 .04. 2018 ob  16: 33
-1
mafija je obračunala med sabo