PRETEPAČ ŽENSK KLJUB NEIZPODBITNIM DOKAZOM NASILJE ZANIKA: Priznava, da konzumira vse droge, razen ene (VZNEMIRJUJOČ VIDEO)

Kronika

Moški iz Gline, osumljen dvojnega poskusa umora v Splitu, trdi, da žensk ni pretepel. Zločin zanika, čeprav sta oba napada snemale nadzorne kamere. Po posredovanju nujne medicinske pomoči je bilo ugotovljeno, da je 52-letnica utrpela lažje telesne poškodbe, 40-letnica pa hudo telesno poškodbo noge. Med zaslišanjem je dejal, da bo dokazal, da ga ni na posnetku. Obenem je priznal tudi, da konzumira vse droge, razen heroina. 

Preiskovalni sodnik ga je zaradi nevarnosti ponovnega napada obsodil na preiskovalni pripor. Moški je sicer že stari znanec policije zaradi širokega spektra kaznivih dejanj, pred zaslišanjem na državnem pravobranilstvu pa ga je pregledal tudi psihiater. Ta je ugotovil, da je storilec vsekakor nevaren za okolje.

Nihče ne ve, kako dolgo je 28-letni Aleksandar Nišević iz Gline, ki je v soboto zjutraj na Firulah in Blatinah hudo poškodoval dve ženski, bival na območju Splita in okolice.

Pred dvema mesecema je 28-letnik potrkal na vrata penziona Moč vere v Varošu. Nikša Džanko, vodja penziona, ga je sprejel tako, kot prejme vsakogar, ki potrebuje pomoč, topel obrok in si tega ne more zagotoviti, piše Slovobdna Dalmacija.

"Sprejeli smo ga kot vsakogar, ki pride k nam, a ni ostal dolgo. Rekel je, da nima kje spati in nima denarja, zato smo mu dali posteljo. Rekel je, da je brez doma. Omenil je še nekaj nepovezanih zgodb o tem, kako živel je v Glini, dokler ni padla nato na Kosovu, nato je omenil še težko ločitev staršev in Ameriko ... Takoj sem videl, da mu ni mogoče zaupati, zdel se je malo neumen in očitno je bilo, da je tipičen ulični zločinec. Svetoval sem mu, naj spremeni svoje življenje, za začetek bi se lahko prijavil v komuno, vendar ga je to očitno jezilo, zato me niti ni poslušal. Iz našega zatočišča je nato odšel, rekel je, da je našel delo na Žnjanu. Vse do brutalnega napada o njem nisem slišal nič," je za Slobodno Dalmacijo povedal Džanko, ki tako kot vsa javnost obsoja njegovo dejanje.

surovem nasilju smo sicer že pisali: Nišević je osumljen, da je včeraj okoli 7.15 v restavraciji na plaži Firule s steklenico po glavi udaril 52-letnico. Ko je ženska padla na tla, je z nasiljem nadaljeval. Večkrat jo je udaril po glavi in jo davil. 

Približno 45 minut kasneje je napadel 40-letno Kristino U. ob vstopu v stavbo na ulici A. B. Šimića v Splitu. V napadu je utrpela hudo poškodbo noge. Na kraju napada so policisti našli kamen, s katerim je napadalec udaril nesrečno žensko. Ta napad so zabeležile tudi nadzorne kamere.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija