PRETEP V KOPRU: Sprli so se tovornjakarji, dva pridržana

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 355 klicev. Obravnavali so 30 prometnih nesreč z materialno škodo in pet z lažjimi poškodbami, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini ter ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 35 nezakonitih prehodov državne meje.

V petek ob 22.10 so pri Starodu ustavili osebni avtomobil Opel Astra, romunske registracije. Vozil ga je 46-letni državljan Romunije, v vozilu pa sta bili še dve državljanki Iraka, ki sta prišli v Slovenijo nezakonito. Državljan Romunije je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V Kopru kradel na parkirišču

V soboto ob 20. uri so policisti prejeli informacijo, da nekdo v Kopru na parkirišču krade s koles. Policisti so na kraju prijeli 51-letnega državljana Romunije, ki je imel pri sebi motoristično čelado, rokavice in mobilni telefon Iphone. Približno uro zatem so prejeli še prijavo za ukradeno motoristično čelado. Osumljenemu sledi kazenska ovadba, čelado in rokavice so policisti že vrnili lastniku.

Vroča kri v Kopru

Včeraj ob 0.50 so se v Kopru stepli vozniki tovornih vozil, in sicer dva državljana Poljske in državljan Ukrajine. Policisti so na kraju zoper enega državljana Poljske, ki je bil pod vplivom alkohola, uporabili prisilna sredstva, ker pa je še naprej nadaljeval s kršitvijo, so mu odredili pridržanje. Izrekli so mu globo. Zjutraj ob 5.20 so policiste poklicali še za drugega državljana Poljske, ki je pod vplivom alkohola motil delovni proces in žalil zaposlene. Tudi njemu je bilo odrejeno pridržanje in izrečena globa.

Pijani za volanom, rekorder z več kot 2 promiloma v krvi

V petek ob 22.30 je 43-letnemu vozniku v Hrvatinih odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,13 mg/l.

V soboto ob 19. uri je v Izoli 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,62 mg/l.

V nedeljo ob 1.30 so v Portorožu odredili preizkus alkoholiziranosti 68-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0,63 mg/l, voznika so pridržali.

Ob 5.30 je v Kopru odrejen preizkus alkoholiziranosti 30-letnemu vozniku pokazal rezultat 0.89 mg/l.

Prav tako včeraj, in sicer ob 19.30, so na izolski obvoznici ustavili 30-letnega državljana Albanije, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,80 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje. Vsem opitim voznikom sledi obdolžilni predlog.

Pokazal je ponaredek

V nedeljo dopoldne se je policistom Postaje pomorske policije 38-letni upravljalec plovila izkazal s potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega so posumili, da je ponaredek. Listino so mu zasegli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija