Pretep usoden za 22-letnega Ljubljančana

Kronika

V ljubljanskem kliničnem centru je v petek umrl 22-letni Ljubljančan, ki je bil hudo poškodovan v pretepu dveh skupin fantov, do katerega je prišlo 7. septembra zjutraj v središču mesta. Policija še vedno ugotavlja podrobne okoliščine dogodka, pri čemer preiskuje tudi sum kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe.

Kot je danes za STA pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič, je na podlagi doslej zbranih obvestil "osnovna zgodba" tragičnega dogodka znana. Skupini fantov, starih od 20 do 30 let, sta si omenjenega jutra večkrat skočili v lase, vrhunec pretepa pa je bil na Šubičevi ulici v Ljubljani.

Pokojni 22-letnik je v pretepu dobil hude poškodbe zaradi udarca v glavo. Po dosedanjih ugotovitvah policije ga je močno udaril 29-letni Ljubljančan, usoden pa je bil udarec z glavo ob asfalt. Po besedah Ciperle Adlešičeve so že uspeli identificirati vse vpletene, čeprav sta dva od njih po dogodku pobegnila.

Skupini fantov naj bi se med seboj poznali. Kaj je bil razlog prepira, ki se je sprevrgel v pretep, zaenkrat še ni znano, je dejala tiskovna predstavnica. Policija zato še vedno poziva vse, ki bi o dogodku karkoli vedeli, naj pokličejo na interventno številko 113 ali na anonimno številko policije 080 1200 ali najbližjo policijsko postajo.

Odločitev o morebitni vložitvi kazenske ovadbe bodo po besedah Ciperle Adlešičeve sprejeli po koncu preiskave.