PRESENTLJIVA IZBIRA: Bonda bo prvič režiral Američan

Svet

Režijo 25. filma o Jamesu Bondu bo prevzel Cary Joji Fukunaga, so po tistem, ko se je britanski režiser Danny Boyle iz ekipe umaknil zaradi "kreativnih razlik", sporočili producenti. Izbira je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP presenetljiva, s tem pa bo Fukunaga postal prvi Američan, ki bo režiral film o Bondu.

"Veseli smo sodelovanja s Caryjem," sta skupaj z Danielom Craigom, ki je ponovno sprejel vlogo agenta 007, na družbenem omrežju Twitter zapisala dolgoletna producenta filmov o Bondu Michael G. Wilson in Barbara Broccoli. Dodala sta še: "Zaradi njegove vsestranskosti in inovativnosti je odlična izbira za našo naslednjo Bondovo avanturo."

Film v produkciji Eon Productions bodo po navedbah AFP v studiih Pinewood v Londonu začeli snemati marca prihodnje leto, v kinematografih po svetu pa naj bi bil 14. februarja 2020. Sprva je bilo sicer napovedano, da bodo snemati začeli v decembru in da bo v britanske kinematografe 25. film o Bondu prišel 25. oktobra 2019.

Fukunaga (1977) je najbolj znan po režiji prve sezone serije Pravi detektiv, ki je na male zaslone prišla v letu 2014 in za katero si je prislužil emmyja, in po režiji vojnega filma v Netflixovi produkciji Beasts of No Nation (2015). V tem je zaigral britanski igralec Idris Elba, za katerega so dolgo domnevali, da bo prevzel vlogo slavnega agenta.

Filmar z japonskimi in švedskimi koreninami, ki je odrasel v Kaliforniji, je znan tudi po režiji filmov Brez imena (2009) in Jane Eyre (2011). V tem letu bo po navedbah AFP na Netflixu na ogled njegova desetdelna serija Maniac z Jonahom Hillom in Emmo Stone v glavnih vlogah.

Deli novico:

James Bond 007 ...  |  21 .09. 2018 ob  05: 07
in … BREXIT !!