PRESENETLJIVA RESNICA O ŠTEVILU SPOLNIH PARTNERJEV: Kaj pravijo raziskave?

Trendi

Ko gre za preteklo število spolnih partnerjev, je temo v novih zvezah pogosto težko obravnavati, saj se ji radi izogibamo. Vendar pa je nedavna študija, objavljena na portalu Psychology Today, razkrila zanimive ugotovitve.

Raziskovalci so ugotovili, da ženske običajno zmanjšajo število moških, s katerimi so imele spolne odnose, in upoštevajo le tiste, s katerimi so vzpostavile resnejše vezi, ne zgolj avanture za eno noč. Po drugi strani pa moški pogosto povečajo število spolnih partnerjev, saj vključijo poljubljanje ali zmenke, ki so privedli do spolnih odnosov. Povprečno število spolnih partnerjev se razlikuje, saj različne raziskave prihajajo do različnih zaključkov. Na splošno pa se odraslim pripisuje povprečno med štiri do 10 spolnih partnerjev.

Nekateri podatki iz preteklih študij:

Milenijci so imeli po študiji iz leta 2015 v povprečju osem spolnih partnerjev; Študija iz leta 2017, ki je zajemala 2180 ljudi, je pokazala, da so ženske imele povprečno sedem spolnih partnerjev, moški pa osem; Raziskava iz leta 2018 je pokazala, da so moški, preden so se ustalili, imeli 26 spolnih partnerjev, ženske pa 19, piše na Mind Body Green.

Pomembno je poudariti, da število spolnih partnerjev ne določa ali je nekdo dober ali slab partner za resno zvezo. To je odvisno od posameznikovih vrednot, prioritet, kulturnega ozadja in izkušenj. Osebe se razlikujejo glede na to, kaj za njih pomeni veliko ali malo spolnih partnerjev.

Presenetljivo je tudi dejstvo, da mnogi ne želijo poznati spolne preteklosti svojih partnerjev. Okoli 70 odstotkov moških priznava, da ne želi slišati o preteklosti svojih deklet in žena. To kaže na to, da je še vedno veliko predsodkov in nezmožnosti sprejemanja intimne preteklosti svojega partnerja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija