BOGASTVO ISTRSKE DEDIŠČINE NA ENEM MESTU: Preprosto planiranje izleta z enostavnim klikom na butmuz.com

Slovenija

Raziskovanje slovenske Istre s pisano paleto kulturnih in naravnih znamenitosti bo v prihodnje olajšano. V sklopu projekta #BUTMUZ – Mreža in virtualizacija butičnih muzejev podeželja LAS Istre, je namreč vzpostavljeno spletno mesto, ki ponuja širok nabor istrske dediščine na enem mestu.

Oljčni mlin v torkli

Raziskujte podeželje in butične muzeje

Se tudi vam kdaj zgodi, da vam zmanjka idej za izlet? Z obiskom spletnega mesta butmuz.com bo planiranje izleta enostavno, saj ponuja predstavitve raznolikih lokacij in dediščine širom slovenske Istre. Vabi vas predvsem k raziskovanju podeželja in tamkajšnjih znamenitosti, na ogled pa so tudi butični muzeji in mnogi njihovi eksponati. Tako se lahko za obisk muzeja navdušite med virtualnim sprehodom ali pa s pogledom s ptičje perspektive za trenutek doživite bogato istrsko zaledje.

Spletna stran ponuja tudi že sestavljene turistične itinerarije, ki vas nagovarjajo, da si privoščite celodnevno potepanje po zaledju slovenske Istre, spoznate skrite kotičke naravne in kulturne dediščine. Mestni utrip in zgodovina, ko duh časa začutite v muzejih, ali umirjenost podeželja? Obisk krajinskih parkov ali strnjenih istrskih vasi? Izbrane lokacije so lahko vaš vodnik ali zgolj inspiracija za raziskovanje!

Korte iz zraka

Uporabno (učno) orodje

Poleg tega, da se bodo na spletno stran v želji po raziskovanju zatekali obiskovalci, bo predstavljala moderen učni pripomoček, kjer je dediščina na privlačen in praktičen način približana tudi mlajšim generacijam.  Na ogled so namreč tako običajne fotografije kot tudi 3D modeli, 360 ° posnetki, virtualni sprehodi in dronski posnetki. Na spletnem mestu je poleg digitaliziranega nabora istrske dediščine dostopno tudi učno gradivo za drugo triado OŠ.

Po nasvet za izlet na www.butmuz.com.

Projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.