PREPROST TEST: V treh sekundah lahko preverite, ali morate takoj popiti kozarec vode

Zdravje

Vsi vemo, da je vodo potrebno piti. In to ne samo, kadar smo žejni. Obstaja preprost test, ki vam bo v le nekaj sekundah povedal, ali imate dovolj tekočine v sebi.

Verjetno ste že slišali, da pravilna hidracija telesa preprečuje debelost, koža je lepša in bolj napeta. Še posebej pa je pomembno, da nikoli ne dehidriramo, a to lahko opazimo šele, ko je že prepozno. Vendar pa obstaja zelo preprosta metoda za preverjanje stopnje hidracije. Vse, kar morate storiti  je, da se uščipnete.

 

Elastičnost kože je tista, kar koži omogoča spremeniti obliko in se vrniti nazaj v normalno stanje, za to pa je potrebna optimalna raven hidracije. Če želite preveriti njen nivo, se uščipnite v trebuh ali za roko, nekaj sekund počakajte in nato kožo spustite. Če se vam koža takoj vrne v prvotno stanje, imate normalen nivo hidracije, če pa potrebuje nekaj časa, pa telesu najverjetneje primanjkuje tekočine, piše Telegraf.

Ker je težko vedeti, ali ste vnesli dovolj tekočine v telo, je lahko tak način testiranja v veliko pomoč.

Deli novico:

@@ |  23 .05. 2018 ob  12: 39
Zdravniki niso padli s hruške in to vejo. Tisti, ki je pa je tako bolan mora na urgenco. Je življensko ogrožujoče.
@Bučke |  21 .05. 2018 ob  13: 09
-1
kaj pa, če je nekdo tako ali na takšen način bolan, da ne more govoriti ali drugače komunicirati in "čisto slučajno" nabaše na takšnega zdravnika ali zdravnico iz "urgence" ki nima pojma o teh ter takšnih stvareh ... kaj pa potlej ? ? se bo(sta) takšna zdravnica ali zdravnik izgovarjala, da nista znala dovolj dobro slovenačkog jezika ? ?... BRUHHHHHhhhhhhhhhhhhhhhhh !
Bučke |  21 .05. 2018 ob  10: 14
Ta prepis je žal ena velika buča ;) S starostjo je koža vedno manj elastična, ampak, če je dejansko kdo že tako dehidriran, da se pozna na elastičnosti kože, bo že miljonkrat prej žejen. To je že skrajno. Nihče ne bo čakal, da se spremeni v mumijo. Če pa je kdo bolan, ima drisko in še ni šel k zdravniku in mogoče celo opazi kaj takega pa se mora nemudoma odpravit na urgenco.
Sonček |  20 .05. 2018 ob  03: 35
Meni se koža takoj povrne v prvotno stanje, mam vode dovolj, tako sem prešaltal na vino.
DOBRO JUTRO !!... |  19 .05. 2018 ob  17: 00
:-)

ampak- saj, tudi marsikateri zdravnik iz RS te zadeve in semeiotičnega "manevra" ne pozna in ne tako samo laiki !... ...