PREPRIČLJIVO DO ZLATE KOLAJNE: Primorke pometle s konkurenco iz drugih regij (FOTO)

Izola

19. in 20. februarja se je v Kranju odvijal odbojkarski turnir regijskih reprezentanc v katergoriji dečkov in deklic letnik 2009 in mlajši, na katerem se vsako leto zbere šest regijskih reprezentanc iz vse Slovenije.

Na turnirju so poleg Primorske regije sodelovale še Koroška regija s Celjsko, Dolenjska, Gorenjska in Pomurska regija ter Maribor z okolico in Ljubljanska regija z okolico.

Reprezentantke Primorske regije so si v skupini z dvema dobrima predstavama zagotovile obe zmagi, ki so uvodoma s 25:19 in 25:15 slavile nad ekipo Ljubljanske regije z okolico, zatem pa so bile po treh nizih, s 17:25, 25:15 in 25:8, uspešnejše še od reprezentance Koroške regije s Celjsko. 

Naslednji dan so dekleta v polfinalnem obračunu s 25:18 in 25:7 z veliko prednostjo slavila nad dolenjsko reprezentanco. V velikem finalu so si dekleta s prepričljivo igro in zmago s 25:16 in 25:12 nad zasedbo Koroške regije s Celjsko regijo priigrale zlato kolajno. Za najkoristnejšo igralko turnirja je bila izbrana organizatorka igre Tara Mikša iz Odbojkarskega kluba (OK) Ankaran.

Reprezentanca Primorske regije: Zala Milostnik, Eva Kitič, Lina Delošto, Karin Škerjanc, Karla Matekovič (vse OK Izola), Nika Drožina (OK Gorica), Zala Labinjan, Lara Srebrnič, Tara Mikša, Zoja Mikša (vse OK Ankaran), Marika Stefanovski, Sara Plavšič, Maruška Sanabor (vse OK Luka Koper), Brina Gabrijelčič (OK Neptun Kanal). Selektor: Sebastijan Mikša; pomočnik selektorja: Tadej Stanič; statistik: Sebastjan Mavrič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija