PREPREČITE ALKOHOLNEGA MAČKA: Zdravnik razkriva, v čem je trik (VIDEO)

Trendi

Pitju alkohola naslednji dan po vsej verjetnosti sledi maček, pri katerem gre v bistvu za reakcijo telesa na zastrupitev z alkoholom. Kako hud je, je odvisno od količine zaužitih alkoholnih pijač. Posledice se lahko kažejo kot glavobol, slabost in bruhanje, blažja driska, tresenje, žeja, slabo počutje, rdeče oči, občutljivost na svetlobo in zvok, bolečine v mišicah, utrujenost, razdražljivost in slabša zmožnost koncentracije. Dr. Karan Rajan razkriva, kako se mačku lahko izognete.

Dr. Rajan je na TikToku odgovarjal eni izmed uporabnic tega socialnega omrežja, ki je trdila, da žlička oljčnega olja pred pitjem alkohola prepreči mačka. Zdravnik je rekel, da je takšno prepričanje zgrešeno, in povedal, da je priporočljivo pred pitjem pojesti zelo masten obrok.

"Z zaužitjem mastnega obroka se človek počasneje napije, saj upočasni hitrost, pri kateri alkohol vstopi v tanko črevo. Torej alkohol, ki je zdaj pomešan s hrano, ostane v želodcu dlje, preden vstopi v črevesje, kar zmanjša hitrost, pri kateri se alkohol absorbira v krvni obtok," je pojasnil dr. Rajan.

@dr.karanr Can Olive Oil Stop You Getting Drunk?@bigmariah_ ♬ Lofi Vibes - Gentle State

V razdelku za komentarje je dodal, da je edini zares gotovi način za zmanjšanje delovanja alkohola ta, da oseba manj spije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija