PREPOVEDALI BI KAJENJE NA BALKONIH: Po valu ogorčenja bodo to le dovolili

Svet

Po valu ogorčenja, da naj bi bilo v okviru novega zakona v Rusiji prepovedali kajenje na balkonih, je danes pristojno ministrstvo za rusko tiskovno agencijo Interfax pojasnilo, da bo kajenje le dovoljeno. V okviru novega zakona bodo morali kadilci plačati globo le, če bo ogorek povzročil požar, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V Rusiji bodo v imenu boja proti požarom kmalu prepovedani "viri toplote" na balkonih stanovanjskih zgradb in hotelov. Rusko ministrstvo za izredne razmere je nedavno sporočilo, da bo "odprti ogenj" na balkonih od 1. oktobra prepovedan z odlokom, ki ga je prejšnji teden podpisal premier Dmitrij Medvedjev.

Javnost je sprva ugibala, kaj uredba dejansko pomeni, nato pa je ministrstvo sporočilo, da velja tudi za kajenje na balkonih, kar je povzročilo val ogorčenja. Pri ministrstvu so danes glede na poročanje Interfaxa drugače interpretirali zakon in tako bo tudi v prihodnje dovoljeno kajenje na balkonih.

Ministrstvo je sicer opozorilo, da je 60 odstotkov požarov na balkonih v Rusiji posledica malomarnosti, povezane s kajenjem. V primeru požara zaradi kajenja pa prekrškarjem grozi globa. Požari zaradi malomarnosti so v Rusiji pogosti. Spomladi lani je v požaru v trgovskem centru v Kemerovu v Sibiriji umrlo več kot 60 ljudi, med njimi številni otroci. V Rusiji po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kadi okoli 40 odstotkov prebivalcev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija