PREPOVED TRANZITNEGA PROMETA V PIRANSKI OBČINI: Lokalne ceste izključili iz navigacijskih sistemov

Piran

Na Občini Piran so z namenom, da v čim večji meri preprečijo poletne zastoje, prepovedali tranzitni promet na lokalnih cestah. V prvih dveh fazah so postavili signalizacijo in na ključnih priključkih opozarjali voznike na nov prometni režim, v tretji fazi pa skušajo doseči, da se lokalne ceste izključi iz navigacijskih sistemov. To jim že uspeva.

Kot so danes v sporočilu za javnost pojasnili na piranski občini, so v tretji fazi pristopili k sistemskemu reševanju problematike tranzitnega prometa. Piranski župan Đenio Zadković je poslal obvestilo podjetjem, ki upravljajo z navigacijskimi sistemi in aplikacijami, da je tranzitni promet na lokalnih cestah, s katerimi upravlja Občina Piran, prepovedan. Skladno s tem jih je prosil, da iz navigacijskih sistemov, ki v primeru zastojev na glavnih državnih cestah uporabnike preusmerjajo na lokalne ceste, te izločijo.

Prizadevanja občine so v teh dneh že obrodila sadove, saj je podjetje Hera, ki pokriva več kot 70 odstotkov lokacijskih podatkov za navigacijske naprave na svetovnem trgu, sporočilo, da je v svoje aplikacije vneslo omejitve glede tranzitnega prometa. V piranski občini upajo, da se bo zato obremenjenost njihovih lokalnih cest še dodatno zmanjšala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija