PREPOGUMNEMU HRVATU SO KRILA PRIREZALI KOPRSKI KRIMINALISTI: Prijavil je lažno krajo 100.000 evrov vrednega mercedesa

Kronika

Koprski kriminalisti so razkrili lažno kazensko ovadbo 42-letnega državljana Hrvaške. Ta je septembra 2019 prijavil krajo okoli 100.000 evrov vrednega osebnega avtomobila znamke mercedes benz, ki ga je pred tem najel v Nemčiji. Kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo zoper Hrvata podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe.

Hrvaški državljan je policiji prijavil, da naj bi mu neznani storilec na enem od parkirišč na območju občine Piran ukradel osebni avtomobil znamke mercedes benz, vreden okoli 100.000 evrov, ki ga je za več dni najel v Nemčiji, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

V preiskavi, ki je sledila, so koprski kriminalisti ugotovili, da so navedbe prijavitelja lažne in da je naznanil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav je vedel, da ni bilo storjeno.

Iz zbranih obvestil in dokazov izhaja, da je 42-letnik vozilo v nasprotju z določili najemne pogodbe iz Nemčije dva dneva pred prijavo z namenom protipravne prilastitve odpeljal na območje Hrvaške in ga s tem zatajil na škodo nemškega podjetja, pri katerem ga je najel. Zatem pa je prijavil lažno tatvino vozila na območju Slovenije.

Kriminalisti so zoper moškega na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja krive ovadbe, za katerega je zagrožena kazen zapora do dveh let ali pa denarna kazen.

O ugotovitvah je slovenska policija v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja obvestila tudi varnostne organe Nemčije, da bi zoper osumljenca sprožili tudi ustrezne postopke zaradi utemeljenega suma protipravne prilastitve vozila. Samo vozilo je sicer še predmet mednarodnega iskanja.

Na policiji ob tem opozarjajo, da so policisti ob obravnavi takšnih prijav tudi sicer pozorni na morebiten obstoj suma krivih ovadb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija