PREOBRAT V SOJENJU VOZNIKU, KI JE UBIL DVA PEŠCA: Tožilstvo omililo obtožnico

Kronika

Tožilstvo je na včerajšnjem sojenju predstavilo spremenjeno obtožnico za Jana Korošca, ki je marca na Dunajski cesti v Ljubljani povzročil tragično prometno nesrečo, v kateri sta umrli dve osebi, so poročali mediji.

Tožilstvo je Korošcu najprej očitalo nevarno vožnjo in dve kaznivi dejanji zapustitve poškodovanca, zdaj pa mu očita "le" še povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti s smrtnim izidom, eno kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči ter nevarno vožnjo iz malomarnosti, v kateri naj bi ogrozil enega udeleženca v prometu, je pisal spletni časnik Dnevnik.

Po pisanju časnika tako obtoženemu zdaj ne grozi več štirinajst let zapora, ampak le še do deset let.

8. marca letos je na Dunajski cesti v Ljubljani povzročitelj z avtomobilom trčil v moška, stara 53 in 64 let, potem ko ni upošteval rdeče luči na semaforju. Eden od poškodovancev je umrl na kraju nesreče, drugi pa po prevozu v klinični center. Alkotest je pri vozniku pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odredili so mu tudi strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so mu zasegli tudi štiri zavitke z belo prašnato snovjo. Šlo naj bi za kokain.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija