PREOBRAT V PREISKAVI: Kriminalisti pojasnili smrt zakoncev

Kronika

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo marčevske sumljive smrti zakoncev v Spuhlji. Končne ugotovitve kažejo, da je mož med prepirom svojo ženo z nožem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrla, zatem pa je poskušal storiti samomor. To pomeni, da je bila v prepiru med zakoncema ženska žrtev in ne napadalka.

Fotografije so simbolične. 

Kriminalisti so tekom preiskave domnevali, da je ženska najprej napadla moškega, on pa jo je napadel nazaj, a se je kasneje izkazalo, da so se zmotili. O preobratu v kriminalistični preiskavi je pred dnevi že poročal časnik Večer, danes pa so to potrdili tudi na Policijski upravi Maribor.

V današnjem sporočilu za javnost so zapisali, da so kriminalisti prejšnji teden podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, zaradi smrti osumljenca pa je kazenski postopek ustavljen.

Umrla sta 58-letni moški in njegova dve leti mlajša soproga, ki sta se 28. marca v jutranjih urah hudo sprla v družinski hiši. Ženska je bila ob prihodu reševalcev in policistov mrtva, moškega pa so hudo poškodovanega odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je tri dni kasneje umrl. Zakonca sta imela po telesu številne vbodne rane in vreznine, zato je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo pokojne.

Prva zbrana obvestila in ugotovitve na kraju kaznivega dejanja so po navedbah Policijske uprave Maribor kazale na to, da sta zakonca drug drugemu povzročila več telesnih poškodb, zato "so bili podani razlogi za sum, da je pokojna poskušala umoriti svojega moža". Nadaljnja kriminalistična preiskava pa je pokazala, da je mož med prepirom svojo ženo z nožem tako hudo poškodoval, da je na kraju umrla. Po storjenem dejanju je poskušal storiti samomor, tako da si je z nožem povzročil več vreznin oziroma vbodnin po vratu in v predelu prsnega koša.

"Zavarovani sledovi in dokazi na kraju dejanja so bili preiskani v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Rezultati sovpadajo z ugotovitvami sodne in klinične obdukcije pokojnih, kar pomeni, da se uvodoma podani razlogi za sum, da je pokojna najprej poskušala umoriti svojega moža, niso potrdili in niso utemeljili. To je ob rezultatih bioloških preiskav potrdil tudi izvedenec sodne medicine," so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

V kraju so zakonca, ki sta imela znano vrtnarsko podjetje, dobro poznali. Domačini so po poročanju Večera tudi vedeli, da je policija pri paru pogosto posredovala prav zaradi agresivnega moža.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija