PREOBRAT V EROTIČNI INDUSTRIJI: Bi prepoznali, da ženske na fotografiji niso dejanske osebe? (FOTO)

Svet

Dinamičen svet tehnologije prinaša inovacije, ki pretresajo različne sektorje, med njimi tudi erotično industrijo. Vprašanje, ali bodo tradicionalni ustvarjalci erotičnih vsebin zastareli, dobiva nov pomen. Morda bi se vprašali drugače – bi prepoznali, da ženske na fotografiji niso dejanske osebe? V dobi prevladujoče uporabe tako imenovanega "deepfaka" (tehnika ustvarjanja in objavljanja lažnih informacij v obliki video posnetkov, zvoka in fotografij) ki je svojo pot začel v svetu pornografije, se zdi, da meja med resničnostjo in virtualnim svetom postaja vse bolj zabrisana.

Spletne strani za odrasle vsebine so že dolgo pomemben del digitalnega ekosistema. Vendar pa nas napredovanje tehnologije postavlja pred vprašanje, kako bodo te platforme preživele v svetu, kjer umetna inteligenca igra ključno vlogo. Vsakodnevno se srečujemo z oblikami virtualne realnosti, kjer ultra realistični erotični modeli postajajo osupljivo podobni dejanskim osebam. Te modele ustvarja umetna inteligenca, ki ne samo piše tekstov, temveč sedaj izpolnjuje tudi erotične fantazije.

Tehnološki napredek je dosegel točko, kjer se lahko erotični modeli zlahka zamenjajo za dejanske ljudi. Te "umetne lepotice" so se uvrstile na spletne platforme in po mnenju mnogih uporabnikov presegajo lepoto resničnih oseb. Dejstvo, da gre za izmišljene osebe, se pokaže v subtilnih anomalijah, ki se največkrat pojavljajo na rokah ali prstih.

Razprava o tej temi se je vnela ob razkritju fotografij štirih skoraj identičnih deklet v spodnjem perilu, ki so jih ustvarili boti. Ti modeli bi lahko v prihodnosti zasedli mesto na platformi za odraslo vsebino OnlyFans. Vzpon "lažnih" oseb očitno ne moti določenih uporabnikov, ki so pripravljeni plačati za fotografije, tudi če vedo, da prikazane osebe niso resnične. Spletne platforme, kot je Twitter, že gostijo obsežno vsebino za odrasle, ki je rezultat umetne inteligence. Poleg tega so se nekateri modni ustvarjalci odločili za uvedbo virtualnih modelov, ki promovirajo njihova oblačila in se pojavljajo kot "resnične" osebe.

Ta razvoj dogodkov odpira pomembna vprašanja o prihodnosti erotične industrije in njeni združljivosti z umetno inteligenco. Kljub temu ostaja v ospredju izziv, kako ohraniti edinstveno človeško izkušnjo in vrednost v svetu, kjer tehnologija narekuje nove smernice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija