PREOBRAT PO TREH ZAPOREDNIH PORAZIH: Dallas na krilih Dončića ohranil upanje v športni čudež (VIDEO)

Svet

Pred sinočnjo četrto finalno tekmo košarkarske lige NBA v Dallasu ni bilo veliko dvomov, ali bo domači ekipi po treh zaporednih porazih proti Bostonu uspelo osvojiti prvo zmago, ki jo je slovenskim novinarjem napovedal tudi premier Robert Golob. Ekipi Luke Dončića je to nato uspelo s tretjo največjo razliko v koših v zgodovini finalnih tekem lige.

Neimenovani novinar se je proti koncu drugega polčasa pošalil kolegu v slogu slavnega izreka bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, da igralci Bostona delujejo kot, da so se utrudili zmagovati. Vendar pa je Dallas zaigral res izjemno in Dončić je imel tokrat končno ob sebi tudi razpoložene soigralce.

"Nimam kaj reči. Luka je pač izjemen. Bil je izjemen v vseh dosedanjih tekmah finala," je po tekmi dejal trener domače ekipe Jason Kidd in priznal, da je ekipa šla na vse ali nič, ker pač ni imela kaj izgubiti. Tak pristop se je obrestoval in Kidd ter tudi Dončić sta povedala, da upajo, da bodo to prenesli tudi v ponedeljek na peto tekmo finala, ki bo v Bostonu.

Nobena ekipa v zgodovini finala lige NBA si doslej še ni opomogla po uvodnih treh zaporednih porazih, vendar Dallas upa, da bo "Luka Magic" pomagal napisati zgodovino, kot jo je pred leti prav tako Evropejec Dirk Nowitzki, ki so mu hvaležni Teksašani pred dvorano American Airlines postavili spomenik in po njem celo poimenovali del ulice.

Lokalni mediji so bili pred sinočnjo tekmo polni optimističnih napovedi, ki jih je po televiziji Fox in drugih samozavestno širil tudi premier Golob. Dončićeva domovina je bila v ospredju lokalne izpostave televizije ABC, ki je pred četrto tekmo v Slovenijo poslala posebnega poročevalca. Obiskal je Postojnsko jamo, se najedel slovenskih dobrot in se podružil s slovenskimi navijači, ki so na ljubljanskih ulicah v živo spremljali eno od finalnih tekem.

Po vrnitvi domov je potem v petek povedal, da ima dobre novice. "Mislim, da je ta tekma naša, saj v Sloveniji prav nihče s komer sem govoril ni izrazil dvoma, da Luka ne bo popeljal Dallasa do zmage." Preroške besede so se uresničile, morda pa je pomagala tudi višja sila. Pred tekmo so pločnik pri ulici Nowitzkega zavzeli samooklicani pridigarji, ki so trdili, da bo Jezus rešil Mavericks in mimoidoče pozivali k molitvi.

"Za koga navijaš?", je slovenskega dopisnika po dvigu akreditacije vprašal možakar in dobil tipično nevtralen novinarski odgovor, da za boljše. Ameriški smisel za humor je malce drugačen od tistega iz določenih delov Evrope in sledil je srep pogled Američana, ki pa se je razlezel v širok nasmešek, ko mu je novinar zatrdil, da je to seveda domača ekipa, ki ima Dončića. "Iz tvojih beseda v božja usta," je dejal navijač domačih, ki se je predstavil kot Derek.

Slovenskih navijačev tokrat v Dallasu ni bilo toliko kot na prejšnjih tekmah v Bostonu in na tretji tekmi v Teksasu, vendar pa je Dončića prišel bodrit sam šef slovenske vlade, ki je dejal, da si je od mladih nog želel v živo ogledati finale NBA. Tokrat je zadel dvojni dobitek, saj je v finalu tudi izjemen slovenski košarkar. Dončić je po tekmi potrdil, da se je srečal s premierjem pred tekmo.

Navijači domačih so se po veliki zmagi najprej poveselili pred dvorano, kjer so nebo zakrili modro-beli konfeti in ne preveč laskava navodila kaj lahko igralci Bostona počnejo sami s seboj, nato pa se razlili po lokalih središča mesta, ki so bili odprti malce dlje kot ponavadi. Odgovor na vprašanje ali lahko čudež vzdrži - čeprav tudi na škodo slovenske reprezentance, ki bo morala na Dončića potem počakati malce dlje - bo podan že v ponedeljek v Bostonu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija