PRENOVLJENA CAPRIS MALVAZIJA JE TU! Napoveduje mnoga presenečenja

Koper

Naj vas prva nova etiketa iz družine mirnih vin linije Capris kleti Vinakoper ne zavede. Za preprosto, izčiščeno, svežo podobo se skriva čista dinamika: plemenito, elegantno vino polnega, sočnega, zrelo sadnega okusa. V vseh pogledih osvežena Capris Malvazija je luč sveta ugledala pretekli teden in kot prva prenovljena iz te družine vin Vinakoper napovedala, da nas v prihodnosti čakajo mnoga presenečenja.

In presenečenj bo res veliko! V Vinakoper so si namreč linijo mirnih vin Capris zamislili precej dinamično. Osnovne člane te družine, ki jih že dobro poznamo, bo sestavljala ponudba petih vin: Malvazija, Chardonnay, Merlot, Cabernet sauvignon in Refošk. Ta bodo na voljo v stalni ponudbi, vsako leto pa nas bo presenetil novi, šesti član, ki bo namenjen izključno ponudbi v gostinstvu in za prodajo v vinskem butiku ter prodajalnah Vinakoper. Glede na to, kakšno svežino je prinesla Malvazija, že težko pričakujemo prvega v vrsti ekskluzivnih šestih članov družine Capris.

Capris. Istra. Slovenija.

Linija Capris torej vstopa v svojo novo dobo, a v sebi nedvomno nosi tudi tradicijo. Zgodbe slovenske Istre živijo skozi zemljo, veter, morje, sonce, ki vsem vinom linije Capris – pa tudi ostalim vinom Vinakoper - vlivajo plemenit značaj. Vztrajnost, trdoživost, bogatost, pristnost avtohtonih vinskih sort. Vse to se odraža v aromah, okusih, pa tudi specifikah pridelave, ki v Vinakoper pod tančico skrivnosti ustvarja najboljša slovenska vina.

Pomen tradicije narekuje tudi grb, ki je dobil svoje mesto na etiketi prenovljene linije Capris. Gre za grb plemiške družine Gravisi, ene najmogočnejših in najuglednejših družin, ki je v razvoju Kopra in njegovega zaledja odigrala pomembno vlogo, tako v kontekstu razvoja družbe kot tudi vinogradništva. Kot lastniki vinogradniškega posestva so bili med prvimi, ki so v kletarskih knjigah beležili proizvodnjo avtohtonih istrskih sort, med njimi tudi sorte Cipro. Kot dobro poznani ljubitelji vina so grofi Gravisi tudi kupovali vina izbranih sort, med katerimi je prevladoval Refošk.

Pokusite jo ob istrski, a tudi svetovni kulinariki!

Pa poglejmo, s čim nam postreže nova Capris Malvazija. Ponuja nam čudovito harmonijo med svežino in bogatostjo. Njena intenzivna sadno-cvetna nota spominja na zrela jabolka, cvetove akacije, vanilijo in mandelj. Okus je poln, sočen in zrelo saden. V ustih doživimo prijetno sadnost in kompleksnost, ki se lepo prepleta z nežnim dotikom prefinjeno izbranega lesa.

Čeprav jo najraje postrežemo ohlajeno na 10 do 12 stopinj, v dobri družbi s pogledom na mirno slovensko morje, jo v Vinakoper zelo priporočajo tudi v kombinaciji z mnogimi jedmi. Odlično se poda k predjedem iz morskih sadežev, testeninam in rižotam z lažjimi omakami. Čudovita je z gratiniranimi Jakobovimi pokrovačami, ribami, raki, školjkami. No, da ima mesto prav v vsaki kuhinji pa dokazuje tudi njeno čudovito spajanje z domačo fritajo s šparglji ter zelenjavo na vse mogoče načine.

Po novo Capris Malvazijo se lahko že danes odpravite v Vinski butik Vinakoper na Šmarski cesti 1 v Kopru ali v katerokoli drugo prodajalno Vinakoper, v kratkem pa jo boste našli tudi v najboljših restavracijah po Sloveniji.

Deli novico: