PRENOČILI KAR V IKEI: Pili so pivo in jedli cimetove zavitke

Svet

Na Danskem je zaradi obilnega sneženja ostalo v trgovini s pohištvom Ikea ujetih več kupcev in zaposlenih, ki so morali v trgovini tudi prenočiti. A hudega jim ni bilo - prespali so na posteljah in kavčih, gledali nogomet, pili kavo, pivo in jedli cimetove zavitke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V trgovini v okolici mesta Aalborg je na ta način prenočilo šest kupcev in 25 zaposlenih. "Vsi so bili tako prijazni in pravzaprav smo se situaciji samo smejali, ker tega verjetno ne bomo več doživeli," je davi za dansko javno radiotelevizijo DR povedala ena od strank, ki je obtičala v trgovini.

V velikem delu Danske, vključno z glavnim mestom Koebenhavn, so se zaradi snežnega meteža soočali s težavami v prometu in začasnimi izpadi elektrike. Na letališču v bližini Aaalborga je moralo zaradi vremenskih razmer prenočiti približno 300 ljudi.

Tudi drugod po državi so se ponoči pojavile težave. Na mostu Storebaelt, ki povezuje otoka Funen in Zelandija, se je zaradi neurja raztrgala ponjava tovornjaka, naloženega s paketi. "Prikolica je visela nad vodo. Menim, da je v vodi pristalo nekaj božičnih daril," je za televizijsko postajo TV2 povedal tiskovni predstavnik policije. Žrtev ni bilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija