PREMORETE VELIKO EMPATIJE? Zavod Modri december iz Kopra medse vabi nove prostovoljce

Koper

Zavod za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper Modri december išče prostovoljce, ki bi želeli soustvarjati programe za otroke, mlade in odrasle osebe z avtizmom. Dobrodošel je vsak, ki ima voljo, čas, izkušnje. V zavodu bodo poskrbeli tudi za njihovo usposabljanje.

Zasebni zavod Modri december, Zavod za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper je bil ustanovljen konec leta 2015. Njegov cilj je v Kopru zagotoviti storitveni center, ki bo zadovoljeval potrebe oseb s spektroavtistično motnjo (SAM) tako v lokalni skupnosti kot tudi v celotni Obalno-kraški regiji in širše; torej ponudil celovito podporno dejavnost osebam s SAM, njihovim družinam in strokovnim delavcem, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami s SAM.

Zavod zdaj utrjuje že postavljene temelje in širi svoj program, zato v svoje vrste vabi nove prostovoljce. Kot pravi njegova vodja Patricija Lovišček, prostovoljce iščejo na več področjih, saj izvajajo različne programe, od družabništva, ki ga lahko opravlja vsak, potrebna je le empatija, do učenja socialnih veščin, za kar je potrebno več strokovnega znanja. Vabljeni so torej vsi, od študentov naprej. Zavod bo sicer v vsakem primeru poskrbel za usposabljanje prostovoljcev.

Časa za prijave je do ponedeljka, 27. januarja, prostovoljci pa bodo s svojim delom ne le pomagali družbi, temveč tudi nabrali izkušnje. Zavod Modri december zdaj vstopa v fazo profesionalizacije, pridobili so tudi status organizacije, ki deluje v javnem interesu, na podlagi tega pa iščejo prostore, kjer bi lahko zagotovili stalno delovanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija