PREMIERNA UPRIZORITEV POSEBNE PREDSTAVE: Na gledališke deske prihaja 'Lepo je biti Koprčan'

Koper

Ob letošnjem Evropskem letu kulturne dediščine, ko se v Mestni občini Koper odvijajo najrazličnejši dogodki, bodo luči žarometov osvetlile prav posebno koprsko gledališko predstavo – kulturno-zgodovinski mladinski gledališki kviz Lepo je biti Koprčan, ki na duhovit način predstavlja kulturno dediščino mesta Koper. Premierna uprizoritev te mladinske komedije, pod katero se podpisuje Renata Vidič, bo v soboto, 22. septembra, ob 18. uri. Vstop je prost.

Gledališče Koper bo svojo prvo premierno uprizoritev v tej sezoni, pričel prav s krstno uprizoritvijo mladinske komedije Renate Vidič 'Lepo je biti Koprčan' to soboto, 22. septembra.

Poleg Vidičeve, ki je tako avtorica besedila kot tudi režiserka predstave, so predstavo soustvarjali še Milan Percan, ki je poskrbel za scenografijo, Anja Ukovič odgovorna za kostumografijo, avtor glasbe je Mirko Vuksanović, avtorica videa Noemi Zonta, oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž, lektor Martin Vrtačnik, avtor zvočnih efektov Martin Belac in seveda igralci: Rok Matek, Tjaša Hrovat, Anja Drnovšek in Luka Cimprič.

Katja Pegan in Boris Popovič

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič in direktorica Gledališča Koper Katja Pegan sta na premierno uprizoritev predstave povabila turistične ponudnike, kulturne ustvarjalce in izobraževalne ustanove, ki delujejo v Mestni občini Koper, saj je to še ena odlična priložnost za obeležitev letošnjega Evropskega leta kulturne dediščine.  

Po predstavi bo sledilo druženje v duhu tradicije in običajev, ki jih bodo obujali 'Šavrini in anka Šavrinke', skupina 'Al tempo di Tartini' in 'Rosa Klementina'. Ob tej priložnosti bodo nazdravili tudi bližajočemu se svetovnemu dnevu turizma, v okviru katerega bo 27. septembra organiziran brezplačen ogled koprskega zvonika. Ne zamudite vzpona po 204. stopnicah do enega najlepših razgledov mestnega jedra Kopra in okolice.

Brezplačne vstopnice za predstavo (število je omejeno) lahko zainteresirani prevzamejo v Turistično informativnem centru Koper, v Pretorski palači.

V soboto se tako obeta prijetno druženje v Kopru, Evropski destinaciji odličnosti 2017.

Deli novico: