PREMIER FEDERACIJE BIH TARČA POSMEHA: Matematika mu ravno ne gre!

Svet

Izjava predsednika vlade Federacije BiH Fadila Novalića o 37-odstotnem zvišanju cen nafte je postala hit na družbenih omrežjih. Ludje se ne nehajo norčevati iz njega.

Fadil Novalić

Na izjavo voditelja, da 100 konvertibilnih mark (KM) letos in 100 KM leta 2018 nimata enake vrednosti, je Novalić odgovoril, da je odvisno od tega, kaj se kupuje.

"Če kupujete nafto, jo boste kupili 37 odstotkov manj," je dejal Novalić. "Je 37 odstotkov dražja", je rekel voditelj. "Potem boste kupili 37 odstotkov manj litrov. Namesto 100 boste kupili 63 litrov. Če boste kupili gorivo, ga boste dobili 10 odstotkov več," je dejal Novalić.

Prav ta izjava je na Twitterju sprožila burne reakcije. "Če je zate nekaj drago, tega kupi manj, preprosto je!" se glasi ena od izjav na Twitterju.

"Rečem natakarju: Nalij mi 63 odstotkov kave. Natakar mi reče: Nisem Fadil Novalić," je še eden od mnogih tvitov.

Mimogrede, v isti oddaji je Novalić dejal, da je nafta dražja, vendar je krompir cenejši od goriva in dodal, da potrošniška košarica ne obstaja niti v EUROSTAT-u niti v domači statistiki.

"V svetu se potrošniška košarica sploh ne uporablja. Uporablja se indeks cen življenjskih potrebščin in glede na to je res, da je deformacijo v zadnjem javnem diskurzu povzročilo zvišanje cen nafte za 37 odstotkov, pa tudi piščanca. Hkrati pa obstaja krompir, ki je 40 odstotkov cenejši, gorivo pa 10 feningov cenejše kot leta 2019," je dejal Novalič.

Premier je že pred nekaj meseci sprožal salve smeha s svojim neprestanim zapenjanjem jakne, njegova fotografija pa je postala viralna. Prav tako so ga na začetku pandemije posneli, da ne ve, kako bi si na obraz nadel zaščitno masko.

Spomnimo, da je Novalić eden izmed obtoženih v aferi Respiratorji in je obtožen nakupa respiratorjev v vrednosti 10,5 milijona KM, pa tudi nakupa zaščitne opreme v vrednosti 2,9 milijona KM.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija