PRELETAVALA NAS BODO VOJAŠKA LETALA: Razlog ni prav nič zaskrbljujoč

Slovenija

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske (SV) Postojna bo od danes do petka potekalo usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev, ki ga bodo v sklopu lastnega usposabljanja podpirale posadke letal SV in ameriških letalskih sil, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Na osrednjem vadišču bodo usposabljanje kontrolorjev združenega ognja podpirali in izvajali lastno usposabljanje pripadniki 15. polka vojaškega letalstva SV z letali Pilatus PC-9 M Hudournik in 31. lovskega polka z letali F-16.

Usposabljanje bo danes potekalo med 9. uro in 11.30 ter 13. in 14. uro, v torek in sredo med 9. uro in 11.30 ter 13. uro in 15.30, v četrtek med 10. uro in 11.30, v petek pa med 9. uro in 11.30.

Posadke letal bodo v sklopu lastnega usposabljanja izvajale urjenje pilotov in tehničnega osebja pri zagotavljanju ognjene podpore iz zraka, izvajanju taktičnega poleta, izmika z območja delovanja ter poenotenju postopkov izvajanja letalskih operacij.

15. polk vojaškega letalstva bo na letališču v Postojni v času izvajanja vojaških letalskih operacij zagotovil koordinatorja za usklajeno in nemoteno delovanje letališča v Postojni. V usposabljanje bo vključen tudi 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora Republike Slovenije, ki bo skrbel za usklajeno in varno izvajanje letalskih operacij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija