PREKINJENO SOJENJE ZA UGRABITEV V ANKARANU: Obtoženi Stanojević pristal na bolniški postelji

Kronika

Koprsko sodišče danes ni moglo opraviti naroka v sojenju trojici zaradi ugrabitve pokojnega Danijela Božića zaradi bolniške odsotnosti obtoženega Bojana Stanojevića. Ob tem je njegov zagovornik Branko Gvozdić opozoril na po njegovem mnenju nezadostno zdravstveno oskrbo Stanojevića v priporu.

Koprsko sodišče je bilo pred današnjim narokom še posebej zastraženo, kot že nekajkrat je pozornost v središču mesta zbudila kolona policijskih vozil, ki so na sodišče pripeljala obtoženega Klemna Kadivca, sicer enega od domnevnih šefov slovenske podružnice t. i. Kavačkega klana.

Danes bi moralo pred sodnico Natašo Tomazini Tonejc pristopiti pet prič, a je sodnica že prvi dve priči odslovila, saj je ugotovila, da niso podani pogoji za izvedbo naroka.

Obtoženi Bojan Stanojević se je namreč opravičil za svojo odsotnost iz zdravstvenih razlogov. Njegov zagovornik Branko Gvozdić pa je poudaril, da želi njegov varovanec biti fizično prisoten na vseh zaslišanjih in tako ne dovoli zaslišanja prič v nenavzočnosti.

Gvozdić se je po telefonskem pogovoru s Stanojevićem obregnil ob dejstvo, da je njegova stranka od ponedeljka na bolniški postelji, da se ne more niti dvigniti na noge, zdravnika pa da je kljub temu videl šele danes.

Sojenje se bo nadaljevalo v ponedeljek.

Obtožnica Klemnu Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Danijela Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje se nahaja ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Danijela Božića so decembra 2019 po tistem, ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, v okolici Kranja našli mrtvega, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja. Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Istega dne je policija tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne Gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija