PREISKANI VLOMI NA PODROČJU LUCIJE: 42-letni domačin si je prilastil predmete in gotovino v vrednosti skoraj 19.000 evrov

Piran

Policisti Policijske postaje Piran so v oktobru in novembru na območju Lucije obravnavali več vlomov v poslovne objekte. Policisti so z zbiranjem obvestil in dokazov našli osumljenca in mu odvzeli prostost. 

13. novembra so policisti obravnavali vlom v poslovni prostor optike, od koder je neznani storilec z seboj odnesel 57 različnih očal ter s tem lastnika oškodoval za več kot 4.000 evrov. Z ogledi krajev dejanj in z zbiranji obvestil je bilo ugotovljeno, da je nekdo v noči s 14. na 15. oktober vlomil v gostinski lokal v avtokampu Lucija, od koder je ukradel 580 evrov gotovine in alkoholne pijače. 16. novembra pa so policisti obravnavali vlom v poslovni prostor avtobusnega podjetja v Luciji, od koder je storilec iz trezorja ukradel 2150 evrov.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so policisti utemeljeno osumili 42-letnega moškega iz Lucije. Pridobili so odredbo sodišča za preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih osumljeni uporablja. 27. novembra v jutranjih urah, preden so policisti pristopili k realizaciji odredbe za hišno preiskavo pri osumljenemu, so še opravili ogled kraja kaznivega dejanja vloma v poslovni prostor geodetske pisarne, prav tako na območju Lucije.

Z ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je storilec iz pisarne ukradel geodetsko merilno napravo, vredno 12.000 evrov. Med preiskavo stanovanja so policisti pri osumljencu našli in zasegli del ukradenih očal, ki so izvirali iz vloma v optiko, in druge materialne dokaze, ki so dodatno potrdili, da je osumljeni vlomil v gostinski lokal v avtokampu Lucija.

Osumljencu je bila po končani preiskavi odvzeta prostost. Naslednji dan je bil s kazensko ovadbo za tri vlome priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Isti dan so policist našli tudi ukradeno geodetsko merilno napravo in jo vrnili oškodovanemu lastniku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija