PREHRANSKA DOPOLNILA IZOLSKEGA PODJETJA V LEKARNAH KUVAJTSKEGA ŠEJKA: Veliko povpraševanje po produktih za plodnost in zdravo rast las (FOTO)

Izola

Pred letom dni je v Izoli odprla vrata tovarna prehranskih dopolnil Nutra S Bio. Podjetje, ki deluje pod okriljem švicarskega Swiss-BioNutraceuticals AG, je lani lansiralo novo blagovno znamko prehranskih dopolnil Natura Ceutica. Pred dnevi so se udeležili svetovnega kongresa Arab Health 2020 v Dubaju, ki je po besedah direktorice Maje Vrsajko, za razvoj izolskega podjetja strateškega pomena.

"Bili smo edino podjetje iz Slovenije, ki se ukvarja s proizvodnjo prehranskih dopolnil. Na devet kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru nas je obiskal nekdanji zdravstveni minister Borut Miklavčič, ki je bil nad tem, da smo se tako velikega kongresa udeležili samostojno, presenečen. Pohvalil je našo odločitev," je utrinke iz Dubaja strnila Vrsajkova.

Direktorica izolskega podjetja Maja Vrsajko s šejkom iz Kuvajta, ki je lastnik verige lekarn. Sklenila sta pogodbo o poslovnem sodelovanju, produkte je že naročil.

Kot dodaja direktorica izolskega podjetja, jim je udeležba prinesla veliko poslovnih priložnosti za širitev v Armenijo, Združene arabske emirate, Irak, Pakistan, Myanmar, Egipt, Avstralijo, Francijo, Španijo, Sudan, Kuvajt in na Novo Zelandijo.

"Na sejmu smo pogodbe o poslovnem sodelovanju že podpisali in pobrali velika naročila za izvoz naših proizvodov. Pri našem razstavnem prostoru se je ustavilo okoli 230 različnih podjetij in zasebnikov," poudarja Vrsajkova in dodaja, da je potencialne kupce najbolj pritegnila sestavljena formula produktov ter njihov izgled oziroma dizajn.

"Skrivnost tako velikega interesa je, da so se potencialni kupci obrnili na nas zaradi varnosti produkta na poti od proizvajalca do končnega uporabnika. Vsi izdelki so narejeni po predpisanih standardih EU. Največ povpraševanja je bilo po naših baznih produktih za spodbujanje plodnosti Prositol W in Fecondyl M, po vitaminih in dodatkih za zdravo rast las in nohtov Phitohair," še navaja Vrsajkova.