PREHITRO IN MOČNO PIJAN IZ ŠAREDA PROTI IZOLI: Povzročil nesrečo, alkotest pokazal 1,12 mg/l

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 25 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 138 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, v ostalih pa je nastala premoženjska škoda. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali vlom v poslovni prostor, tatvino mopeda in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali v enem primeru.

Fotografija je simbolična.

46-letni voznik kombija je bil včeraj ob 17.15 samoudeležen v prometni nesreči na regionalni cesti Šared–Izola. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola, saj je napihal kar 1,12 mg/l. Zoper moškega, ki se je v nesreči lažje poškodoval sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške. Poleg visoke denarne kazni mu grozi tudi izrek 18 kazenskih točk in s tem prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Sežanski policisti so na avtobusni postaji v Danah pri Sežani našli ukradeno, neregistrirano kolo z motorjem Tomos. Ugotovili so, da gre za motor, ki je bil 16. februarja 2020 ukraden v Dutovljah. Opravljen je bil ogled, po zbranih informacijah bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Včeraj ob 16.54 so policisti v Izoli ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda. Izvedli so hitri test na prisotnost drog, ki je bil pozitiven. Moškemu so odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Na Serminu so prometni policisti 20-letnemu moškemu zasegli skuter, ki je bil udeležen v prometu brez registrskih tablic. S tehničnim pregledom so v nadaljevanju ugotovili, da dosega višjo hitrost od dovoljene. Podan bo obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski policisti so včeraj obravnavali še dve kaznivi dejanji nasilja v družini. Obema nasilnima moškima so izrekli prepoved približevanja žrtvam. Zoper oba po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

V zgodnjih jutranjih urah je nekdo vlomil v gostinski lokal v Luciji. Okoliščine policisti še ugotavljajo.

Na območju PU Koper so policisti v času od ponedeljka, 2. marca, od 6.00, do danes, do 6.00, obravnavali štiri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško.

Policisti PP Koper so obravnavali dva državljana Kirgizistana, ki sta v postopku zaprosila za azil. Nastanjena sta bila v azilni dom. Ilirskobistriški policisti pa so obravnavali dva državljana Turčije, ki ju bodo po zaključenem postopku vrnili na Hrvaško.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija