PREHITEVAL V ŠKARJE, PO NESREČI PA POBEGNIL: 37-letnik, ki je poskušal preprečiti trčenje, zbil kolesarja

Kronika

Včeraj ob 16.45 je prišlo do prometne nesreče s pobegom pri Prvačini, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in kolesar. Policisti prosijo za pomoč.

Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, je bil v nesreči udeležen voznik avtomobila svetlejše barve (bele ali sive), 45-letni voznik drugega avtomobila in 37-letni kolesar.  

Do nesreče naj bi prišlo zaradi prehitevanja 'v škarje'. Neznanec naj bi vozil iz smeri Dombrave proti Dornberku in prehiteval kolesarja, čeprav nasprotno smerno vozišče ni bilo prosto.

Istočasno se je iz nasprotne smeri Dornberka pripeljal 45-letnik, ki je zapeljal skrajno desno izven vozišča na neutrjeno bankino, da bi preprečil trčenje. Pri tem je izgubil oblast nad vozilom. Spodneslo je zadnji del njegovega vozila tako, da je z desnim delom trčil v levi bok kolesarja. Nato je zapeljal pod cesto, kjer je s prednjim delom vozila trčil v rob njive.

Poziv očividcem včerajšnje prometne nesreče s pobegom izven naselja Prvačina Včeraj ob 16.45 uri se je na regionalni...

Posted by Policijska uprava Nova Gorica / Police Directorate Nova Gorica on Thursday, March 5, 2020

Neznanec je po prehitevanju z nezmanjšano hitrostjo odpeljal dalje proti Dornberku.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo pobeglega voznika in vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, elektronski naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si) ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji  oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija