PREDSEDNIKA OBISKALI MLADI SUPERJUNAKI: "Žal bolezen ne izbira ne po spolu ne po letih" (FOTO)

Slovenija

Predsednika republike Boruta Pahorja so danes v vili Podrožnik obiskali otroci z rakom, t. i. junaki 3. nadstropja. Otroci so za sprejem pripravili bogat program, predsednik države pa je njim in njihovim staršem zaželel, naj se naprej hrabro borijo z boleznijo in ne izgubijo upanja.

September je mesec ozaveščanja o otroškem raku, zato so otroci, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v tretjem nadstropju Pediatrične klinike UKC Ljubljana, predsednika države obiskali prav ta mesec, so sporočili iz Društva junakov 3. nadstropja, ki združuje starše mladih bolnikov z rakom.

Osrednja govornica na dogodku je bila 18-letna Korina, ki je spregovorila o svoji bitki z rakom in zbranim predstavila tudi ostale otroke. Ti so pripravili tudi pevske in glasbene točke.

Za rakom po svetu vsako leto umre 90.000 mladih. V Sloveniji za boleznijo na leto zboli od 70 do 80 otrok. Omenjeno društvo zato spodbuja k pripenjanju zlate pentljice in podpori mladim bolnikom. "Slovenijo želimo povezati z zlato mislijo, z dobrimi željami, za vse otroke, ki se v najbolj ranljivem obdobju borijo z boleznijo, ki je še vedno velikokrat tabu tema. Žal bolezen ne izbira ne po spolu ne po letih, niti ne po pokrajinah in mestih," so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so, da sta današnji dogodek v tesnem sodelovanju z društvom in njegovo predsednico Urško Kolenc organizirala zakonca Valerija in Ivo Čarman.

Omenjeno društvo pomaga in podpira tako otroke kot starše, katerih otroci zbolijo za rakom. Staršem nudi moralno podporo, jim pomaga s praktičnimi nasveti in zbira finančne donacije za različne namene. Kot so dodali, pa želijo rešiti tudi problematiko pokrivanja stroškov staršev, ki v bolnišnici bivajo z otroki, starejšimi od pet let. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije namreč plača stroške bivanja le staršem otrok do petega leta starosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .09. 2020 ob  23: 36
za orožje da denar, za otroke pa ne jQuery112305868160740457986_1599255118746???