Predsednik Pahor danes na uradnem obisku v Turčiji

Predsednik republike Borut Pahor bo danes začel dvodnevni uradni obisk v Turčiji. V Ankari se bo srečal z gostiteljem, predsednikom Abdullahom Gülom, in premierom Recepom Tayyipom Erdoganom ter predsednikom parlamenta Cemilom Cicekom. Nagovoril bo tudi turške veleposlanike na posvetu turške diplomacije.

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, obisk predstavlja nadaljevanje političnega dialoga, utemeljenega v deklaraciji o strateškem partnerstvu, ki sta jo državi podpisali marca 2011, in potrjuje obojestranski interes za nadaljnjo krepitev sodelovanja na vseh področjih skupnega interesa.

Turčija je zaradi strme gospodarske rasti eno prednostnih področij internacionalizacije slovenskega gospodarstva in politični stiki so v zadnjem času relativno pogosti. Maja lani je Slovenijo obiskal predsednik turškega parlamenta Cicek, maja 2012 je bil v Sloveniji tudi turški premier Erdogan.

Pahor, ki ga v Turčiji spremlja zunanji minister Karl Erjavec, bo v četrtek odpotoval še v Carigrad, kjer bo potekala investicijska konferenca, katere namen je dodatna promocija slovenskega gospodarstva in predstavitev aktualnih investicijskih priložnosti.

sveti jurij |  15 .01. 2014 ob  09: 09
Srečno pot. Tudi če ostane tam za vedno ne bo nič narobe.