PREDRZNOST VOZNIKA PORSCHEJA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Od Vrhnike do Razdrtega vozil za rešilcem na nujni vožnji!

Kronika

Po primorski avtocesti si je voznik Porscheja drznil voziti za rešilcem na nujni vožnji. Prestregli so ga policisti.

Včeraj ob 15.36 so policiste Policijske uprave (PU) Koper iz reševalnega vozila na nujni vožnji obvestili, da za njimi po avtocesti od Vrhnike proti Kopru ves čas vozi osebni avtomobil Porsche GT3, francoskih registrskih tablic. Policisti so voznika izsledili pri Razdrtem. 51-letnemu državljanu Francije so izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

"Novela zakona o pravilih cestnega prometa, sprejeta leta 2021, je vključila tudi tiste, ki ovirajo intervencijska vozila na nujni vožnji. Za neupoštevanje posebnih svetlobnih in zvočnih znakov, nameščenih na vozilih s prednostjo, znaša globa za voznika 300 evrov. Prav tako je s 300 evri kaznovana priključitev intervencijskemu vozilu in prehitevanje. S 160 evri se kaznuje oponašanje intervencijskih vozil s posebnimi svetlobnimi in zvočnimi znaki na vozilih, ki teh ne smejo uporabljati. Predpisana globa za nepravilno razvrščeno vozilo ob zastoju na avtocesti ali hitri cesti pa je 200 evrov," so še zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  06 .09. 2023 ob  18: 15
Francozi delajo štalo po celi EU. Od energetike pa naprej. Molzejo kjer se le da. Imajo v sebi tisto nekaj, da so več vredni kot drugi.
alfa |  06 .09. 2023 ob  13: 56
22
tako mala kazen za voznika "poršeja "je pič..kin dim