PREDRAGO IN NEPRIMERNA LOKACIJA ZA IZOLSKI KULTURNI CENTER: "Župan je ne more samovoljno označiti za neprimerno"

Izola

Potem ko je med Izolani odjeknila novica, da izolska občina nima dovolj denarja in da tudi že izbrana lokacija "ni primerna" za postavitev novega kulturnega centra, so se odzvali v izolski SD. Nad odločitvijo novega župana Milana Bogatiča so začudeni, saj gre za "pomemben prostor, ki ga že desetletja sanjajo kulturniki, udeleženci prireditev in vsi tisti Izolani, ki jim je kultura pri srcu". V SD so prepričani, da bi bilo potrebno o tako pomembnem projektu sprožiti širšo razpravo.

Kot poudarjajo v SD, je zmagovalna zamisel Ark Arhitekture Krušec na natečaju za postavitev izolskega kulturnega centra, plod večletnega dela različnih strokovnjakov in kulturnih delavcev. O tem je razpravljal izolski občinski svet in dokumente tudi potrdil. "Zato je nujno, da se tudi o morebitnih spremembah tega za Izolo tako pomembnega projekta v občini širše pogovarjamo," so prepričani v SD.

SD bo vztrajala pri zmagovalni rešitvi za kulturni center, saj so prepričani, da je rešitev mogoče tudi racionalizirati, tako da bo bolj sprejemljiv zalogaj za občinske finance."Nikakor pa je župan ne more samovoljno označiti za neprimerno in predlagati premik na drugo lokacijo, ko pa vemo, da so že v preteklosti bile obdelane različne možne lokacije," so prepričani.

Verjamejo, da je mogoče ustvariti za Izolo arhitekturno zanimiv objekt, "če se pogovarjamo brez fig v žepu, je možno najti rešitev, ki bo sprejemljiva tudi za občinski proračun. Tako pomembnih odločitev za zrazvoj občine ne more sprejemati župan sam, problematika pomanjkanja ustreznih prostorov za kulturne dejavnosti pa ostaja".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  10 .03. 2023 ob  12: 49
Zelo dvomim, da so izjave župana plod njegove samovolje.
Kakšne kompetence pa ima, da lahko sprejema odločitve o tej zadevi ?
On je carinik , ki je že kar nekaj let v penziji.
Zanima me, kdo dirigira to njegovo politiko ?
Glede na osebe, ki ga obkrožajo, si lahko predstavljam, kdo so ta pravi "upravitelji" izolske občine z vsemi pripadajočimi nepremičninami in pogledi na morje.
Verjemite mi, da za kulturo s temi občinarji ne bo lahka.
ManofSteel |  10 .03. 2023 ob  09: 02
-9
@anton park lahko delaš na svoji parceli, če ti paše...Riba ne bo nikoli odstopila svoje parcele. Če ima Občina 6 mio € ?pol pa izvolite delat parke... Kar se pa tiče garažne hiše, se pa strinjam, da bo prej to prioriteta Izoljanov. Ni mi jasno zakaj se ne ubadate z Argotom in Ladjedelnico, ki so v lasti banke ? Riba je privatna parcela pika, konec nimate pravice vtikat nos v privatno parcelo ! Da se nekdo napiči na mojo parcelo ? Jaz ti zlomim hrbet !!
anton |  10 .03. 2023 ob  08: 38
... naredite anketo med izolani, ali izolani želijo, potrebujejo, garažno hišo ali kulturni center ... bodite prepričani, da bo anketa pokazala, da bi veliko več "težav" rešili z gradnjo garažne hiše kot kulturnega centra ... lokacij ob morju pa ni smiselno pozidati, uredite jih in kvečjemu naredite park, mesto za druženje na odprtem ...