PREDOR MARKOVEC BO ZAPRT! Dars bo nameščal elektrostrojno opremo

Koper

S koprske občine so sporočili, da bo v noči na četrtek zaradi vzdrževalnih del predor Markovec zaprt za ves promet. Zapora bo v veljavo stopila v sredo, 6. maja, ob 21. uri, promet pa bo ponovno stekel v četrtek, 7. maja, ob 5. uri zjutraj. Promet, z izjemo tovornega, bo preusmerjen čez Markovec.

Kot so pojasnili na občini, bo Dars v teh dneh začel nameščati elektrostrojno opremo in opravljati druga potrebna dela, ki bodo v primeru nesreč oziroma izrednih dogodkov na tem območju omogočila vzpostavitev dvosmernega prometa v eni od cevi predora. Večji obseg del bo sicer opravil med prometom, določena dela pa zahtevajo uvedbo popolne zapore.

Predor Markovec bo tako zaprt za ves promet od srede, 6. maja, od 21. ure do četrtka, 7. maja, do 5. ure zjutraj. Zapora bi se lahko po potrebi v naslednjih dneh ponovila.

V času zapore bo za osebna vozila urejen obvoz čez Markovec. Vozniki iz smeri Ljubljane bodo preusmerjeni na izvoz Semedela, od tam pa na Piransko cesto, Ulico Vena Pilona in Kvedrovo cesto proti Splošni bolnišnici Izola, so še zapisali na koprski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  04 .05. 2020 ob  21: 50
13
To se seveda ni dalo narediti prve tedne med epidemijo korona virusa, ampak je bilo treba počakati, da se promet precej poveča.