PREDLOGI VLADE ZA REŠEVANJE DRAGINJE: Najprej naftni derivati, delitev bremen ali cenovna regulacija?

Slovenija

Premier Robert Golob bo po napovedih danes predstavil prve predloge za blažitev draginje, ki predstavljajo eno od prednostnih nalog nove vlade na začetku mandata. Najprej naj bi se lotili vprašanja cen pogonskih goriv, o čemer je v torek razpravljala tudi medresorska delovna skupina, ki pa po sestanku ni dajala izjav.

Medresorska delovna skupina za pripravo ukrepov za blaženje energetske in prehranske draginje je pripravila prvi nabor ukrepov, ki se nanašajo na cene pogonskih goriv.

Šlo naj bi za več manjših ukrepov, med katerimi pa naj ne bi bilo regulacije maloprodajnih cen bencina in dizla, kot je v veljavi do 10. avgusta. Predloge bo danes na novinarski konferenci po seji vlade predstavil premier Robert Golob.

Golob je v ponedeljek ob obisku v Mariboru izrazil prepričanje, da bodo ukrepe za blažitev draginje pripravili do konca meseca, da bo lahko nato sledila njihova izvedba. Napovedal je, da se bodo ukrepanja najprej lotili pri naftnih derivatih, nato pri elektriki, sledila bo hrana in na koncu še plin.

Po napovedih bodo ukrepali v dveh fazah: najprej naj bi se z deležniki skušali dogovoriti o delitvi bremen zmanjšanja cen za gospodinjstva in podjetja, če to ne bo uspešno, pa naj bi sledila cenovna regulacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  15 .06. 2022 ob  15: 35
Istriano | 15 .06. 2022 ob 13: 40
Ce bi bil se Jansa , bi pozimi ne imeli nanka stehe nad glavo.
Istriano |  15 .06. 2022 ob  13: 40
Nimate se kaj bati, bo Robert vse rešil, če pa ne bo morate pozimi, ko vas bo zeblo, ker ne bo denarja za kurjavo, samo plesati in plesati.