PREDEN BO ŽUPANOVIĆ SPREGOVORIL PRED NOVINARJI: FC Koper o novih poskusih škodovanja klubu

Koper

Boško Županović, nekdanji športni direktor FC Koper, bo danes ob 12. uri v Ljubljani spregovoril o svojem odhodu koprskega nogometnega kluba. "Tema tiskovne konference bodo okoliščine, zaradi katerih sem se razšel s FC Koper, kriminalne dejavnosti vodstva FC Koper in vpliv politike na nogomet," v svojem vabilu novinarjem piše Županović. Pred tiskovno konferenco pa so v koprskem klubu objavili "preventivni" odziv na situacijo. 

Spomnimo, Županovića je upravni odbor FC Koper julija letos odstavil z mesta športnega direktorja, ta pa sedaj pripravlja kazensko ovadbo, ki jo bo vložil zoper člane upravnega odbora kluba. V pripravi je tudi civilna tožba, saj mu klub dolguje 2,1 milijona evrov, pravi. Odvetnika Francija Matoza je Županović po lastnih navedbah prijavil Odvetniški zbornici Slovenije, ker naj bi zlorabil svoj položaj s tem, ko je bil istočasno član upravnega odbora FC Koper in Županovićev pooblaščeni odvetnik, ki ga je zastopal v postopkih proti klubu.

Več o očitno vročem dogajanju v prvoligašu iz Kopra bo Županović povedal na današnji novinarski konferenci. Še pred njim pa so spregovorili v koprskem klubu, kjer so včeraj objavili izjavo za javnost z naslovom "Novi poskusi škodovanja klubu"

"V zadnjem obdobju se ponovno želi škodovati klubu, ki je po izpadu v zadnjo nogometno ligo, danes, pet let kasneje, v vrhu 1.SNL lige," so pričeli svoj zapis. Med škodovalnimi akterji omenjajo tudi Boška Županovića, ki naj bi s svojimi izjavami v klub vnašal nemir in politiziranje, hkrati pa njegovo delovanje kriminaliziral.

V zadnjem obdobju se ponovno želi škodovati klubu, ki je po izpadu v zadnjo nogometno ligo, danes, pet let kasneje, v vrhu 1.SNL lige. Več na povezavi: https://fckoper.si/izjava-za-javnost/

Objavil/a FC Koper dne Nedelja, 03. oktober 2021

"Županović ni sodeloval pri delovanju prve članske ekipe," so med drugim zapisali. Po njihovih navedbah naj bi med tekmami prihajal v konflikte z igralci, jih žalil in jim grozil. Zaradi do dve uri trajajočih sestankov so psihično izčrpani igralci, ki so vpliv stresa ob trenutnem dogajanju opažali tudi na svojem delu, zaprosili vodstvo kluba, da jih zaščiti, kar so tudi storili, še dodajajo v klubu.

Ob tem so v klubu objavili tudi sporazum o odpustu dolga, s katerim naj bi se Županović odrekel povračilu dolga s strani FC Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  04 .10. 2021 ob  14: 14
Kokodek izviren komentar.
kokodek |  04 .10. 2021 ob  14: 02
-3
zmeraj sama mutna posla
Imperio  |  04 .10. 2021 ob  13: 07
-2
Nadaljevanka
Kako jugoviči izčrpavanjo Koper.
Čas, že 30 let