PRED ZD KOPER POSTAVILI VSTOPNO TOČKO: Tukaj bodo jemali brise za testiranje (FOTO)

Koper

Pred Zdravstvenim domom (ZD) Koper, enota Bonifika, so danes postavili zabojnik, ki predstavlja vstopno točko za paciente, ki sumijo, da so okuženi z novim koronavirusom SARS-CoV-2. Odvzem brisov za testiranje na omenjeni virus bodo na Ljubljanski cesti v Kopru izvajali v dnevnem času, v nočnem in čez vikend pa na urgenci v Splošni bolnišnici Izola, so se na ministrstvu pred dnevi dogovorili z obalnimi zdravstvenimi domovi. 

Mobilna enota pred ZD Koper je namenjena jemanju brisov prebivalcev in prebivalk vseh štirih obalnih občin in občine SežanaVanjo bodo napotili paciente s sumom na koronavirus, ki bodo kazali znake bolezni ali bili v stiku z okuženo osebo.

To je tudi edina vstopna točka na Obali, kljub začetnim napačnim informacijam, ki so s strani ministrstva za zdravje prišle v javnost v začetku tedna. Ministrstvo je namreč med 16 vstopnimi točkami v državi navedlo Zdravstveni dom Izola, a je v torek zvečer podatke popravilo. Kot so nato sporočili, so se z obalnimi zdravstvenimi domovi dogovorili, da bodo vstopno točko uredili v Kopru. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija