PRED REDNO ŠE IZREDNA: Skupna seja svetnikov vseh štirih občin

Koper

Devet koprskih mestnih svetnikov s prvopodpisanim Borisom Popovičem je minuli petek zahtevalo sklic izredne seje občinskega sveta na temo ekološke nesreče pri Hrastovljah. Na koprski občini so se očitno na to zahtevo odzvali tako, da zdaj župani vseh štirih obalnih občin sklicujejo sejo, ki bo ta petek ob 16.00 v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Redna seja občinskega sveta Mestne občine Koper, na kateri bodo svetniki obravnavali tudi problematiko nemotene oskrbe obalnih občin s pitno vodo po nesreči, pa bo na sporedu v četrtek 11. julija.

Na dnevnem redu izredne seje je le ena točka, in sicer izlitje kerozina na vodovarstvenem območju reke Rižane - sanacijske aktivnosti in predvideni ukrepi za nemoteno zagotovitev pitne vode na območju slovenske Istre. Na sejo so vabljeni tudi minister za okolje in prostor Simon Zajc, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes, sedem istrskih poslancev, direktor Rižanskega vodovoda Koper Martin Pregelj in Denis Glavina, poveljnik Gasilske brigade Koper.

Devet koprskih mestnih svetnikov (Boris Popovič, Dejan Škerlič, Nik Popovič, Partrik Babič, Jani Bačič, Anja Pečič, Alberto Scheriani, Vlasta Vežnaver in Darija Krkoč) je v svoji zahtevi izpostavilo prepričanje, da bi morali člani občinskega sveta kot zastopniki interesov prebivalk in prebivalcev Mestne občine Koper vedeti za vse do sedaj sprejete ukrepe, predvsem pa za konkretne rešitve v primeru velike ekološke katastrofe, ki ne grozi le Mestni občini Koper, temveč celotni obali in širše.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija