PRED PREDOROM KASTELEC SE JE ZALETEL V TOVORNJAK: To je bil vzrok

Kronika

Včeraj ob 12.39 so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri predoru Kastelec, kjer je v smeri proti Kopru osebni avto trčil v tovorno vozilo.

Fotografija je simbolična.

Policisti so opravili postopek z 49-letnim voznikom osebnega avtomobila, goriških registrskih številk. Alkotest mu je pokazal 1.00 mg/l alkohola, vozilo pa je nevozno. V vozilu je imel še sopotnico, nihče pa ni bil poškodovan. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, ki je bila razlog za prometno nesrečo, in vožnje pod vplivom alkohola.

"Za  volan  nikoli  pod  vplivom  alkohola,  saj  alkohol  oslabi sposobnost normalnega  miselnega  presojanja.  Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj,  počasne  reakcije,  motnje  pri  ravnotežju, zožen zorni kot itd. Zato, če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva in ne tvegajte življenj," so ob tem opozorili s koprske policijske uprave.

Včeraj dopoldan pa so imeli policisti v Strunjanu v postopku 58-letnega voznika osebnega avtomobila iz Pirana. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil opravljen še postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, katerega je voznik opravil in je bil pozitiven na opijate in kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki pa ga je na kraju odločno odklonil. Policisti so mu zasegli vozilo ter izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija