PRED OTROŠKIMI OČMI: Po Markovcu se je sprehajal s slečenimi hlačami

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali trikrat.

Fotografije so simbolične. 

Včeraj ob 11. uri so policisti dobili prijavo, da je na Markovcu moški s slečenimi hlačami hodil preko ceste, nato pa se je ustavil na pločniku in se obrnil proti cesti s hlačami spuščenimi do gležnjev. Prijaviteljica je imela v vozilu majhnega otroka. Policisti so 47-letnega moškega izsledili in mu izdali plačilni nalog.

Veliko alkotestov je pokazalo prekomerno uživanje alkohola

Včeraj ob 10.35 so policisti na Škofijah ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,04 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.30 pa so v Materiji ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,94 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.30 so policisti v Dragonji ustavili 42-letnega voznika tovornega vozila iz Maribora. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,76 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so na Škofijah ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil pozitiven hitri test na mamila. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdožilni predlog.

Ob 23.50 so v Divači so ustavili 16-letnega voznika neregistriranega mopeda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,82 mg/l. Moped so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.50 pa so v Izoli ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,64 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Prometne nesreče

Včeraj ob 15.30 je 53-letni voznik avtobusa peljal od Ribnice proti Famljam. Pri naselju Dolnje Vreme mu je nasproti pripeljal 36-letni voznik avtovleke. Na slednji se je iz neznanega vzroka odprla leva dvižna noga, s katero je trčil v levi sprednji in bočni del avtobusa. Zadeva se obravnava kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Promet je bil sproščen ob 17.25.

Popoldan je pri Zazidu voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na bankino in se prevrnil v obcestni jarek. Na kraju mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,34 mg/l. Dobil je položnico.

Na Parenzani (proti Bivju) se je popoldan zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarja in peške. Pri trku sta oba padla in se lažje poškodovala. Zaradi nasprotujočih izjav bodo policisti najprej razjasnili okoliščine, nato bo sledil ustrezen ukrep.

Maraton nadzora hitrosti

Tudi danes poteka maraton nadzora hitrosti. Včeraj so samo prometni policisti na območju PU Koper ugotovili 40 kršitev, od tega pet na avtocesti in dve na hitri cesti.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Gre za šest državljanov Afganistana, dva državljana Alžirije in dva Pakistanca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  22 .05. 2020 ob  21: 37
Hodil brez hlac,kazal korencek,mati klicala policijo
Me zanima mnenje psihoanalitika Romana Vodeba,ki parkrat tudi kaj napise za ta portal