PRED NAŠIMI ROKOMETAŠI EDEN NAJPOMEMBNEJŠIH OBRAČUNOV: Če premagajo Portugalce, si bodo izborili najprestižnejše tekme

Slovenija

Pred slovenskimi rokometaši je ena najpomembnejših tekem na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. V primeru zmage nad Portugalci si bodo izborili najprestižnejše tekme, ki bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu, hkrati pa si zagotovili nastop na aprilskih kvalifikacijah za letošnje olimpijske igre v Tokiu.

Slovensko-portugalski obračun se bo v tretjem največjem mestu na Švedskem danes pričel ob 16. uri. Slovenci in Portugalci so doslej odigrali dve tekmi na evropskih prvenstvih. Na zaključnem turnirju na Portugalskem 1994 je tesno slavila Slovenija s 23:22, na Hrvaškem 2000 pa Portugalska z 28:27.

Današnji tekmeci so se nazadnje pomerili v kvalifikacijah za EP 2018 na Hrvaškem. v Lizboni se se razšli z neodločenim izidom 26:26, v Kopru pa so Slovenci slavili z 28:18.

Po dveh tekmah v drugem delu v skupini II vodi Norveška s šestimi točkami, Slovenija in Madžarska jih imata po štiri, Portugalska in Islandija po dve, Švedska pa je brez točk. Najboljši izbrani vrsti iz skupine v Malmöju se bosta prebili v polfinale, tretjeuvrščeno pa čaka obračun za končno peto mesto. Vse odločilne tekme bodo v Tele2 Areni v Stockholmu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija