PRED NAMI JE PRVI LETOŠNJI VROČINSKI VAL: Sončno in vedno bolj vroče bo; kdaj pride ohladitev?

Koper

Pa je tu – prvi letošnji vročinski val. V tem tednu se bodo temperature v slovenski Istri povzpele nad 30 stopinj, ohladitev naj bi prišla v začetku naslednjega tedna.

"Napočil je čas, da bo prvič letos afriški anticiklon prišel dovolj visoko, da bo prinesel prvi vročinski val. Ta bo sicer, kot kaže, kratkotrajne narave," pravi Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon.

Danes in jutri bo pretežno jasno vreme, termometri bodo čez dan pokazali do 31 stopinj. Vročina pa se bo sredi tedna pričela stopnjevati.

V sredo in četrtek bo povečini sončno vreme, le tu in tam bo nekaj povečane oblačnosti, možnost kakšne plohe obstaja, a je zelo majhna, vremensko napoved pojasnjuje Grizančič. Zjutraj bo med 20 in 22 stopinj, čez dan pa med 29 in 32 stopinj Celzija.

Še bolj vroče bo konec tedna. "V petek in soboto bo spet veliko sonca in vroče vreme. Že zjutraj bomo imeli med 21 in 23 stopinj, tudi noč bo najbrž tropska, čez dan pa med 30 in 33 stopinj," pravi vremenoslovec.

vir: weather.com

V nedeljo bo po trenutnih napovedih sončno, zvečer pa se bo oblačnost povečala, čez dan bo okoli 30, 31 stopinj. V noči na ponedeljek bo morda padla kakšna kaplja dežja.

Ohladitev in poslabšanje lahko pričakujemo v začetku prihodnjega tedna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija