PRED NAMI JE PESTRA NOČ: Viharni sunki vetra lahko presežejo 100 km/h in povzročijo vetrolome

Slovenija

Nevihtna linija se je iznad Italije pomaknila čez Slovenijo, pas z močnim vetrom je ob tem prešel tudi prestolnico. Po napovedih prognostikov nas čaka burna noč.

Po napovedih vremenskega portala Neurje.si lahko ponoči pričakujemo pestro nevihtno dogajanje. Že zjutraj so se v Italiji sprožile prve nevihte in ustvarile nevihtne sisteme, ki so dosegli naše kraje.

"V zgodnjih nočnih urah lahko pričakujemo še več iniciacije vzdolž celotne hladne fronte, kar pomeni, da bo noč na petek kar pestra. Zaradi ugodnih razmer se lahko ponoči razvijejo tudi supercelične nevihte," so zapisali.

Pihali bodo močni južni do jugozahodni vetrovi, občasno bo prihajalo do močnejšega striženja vetra v spodnjih plasteh, so zapisali pri vremenskem portalu Ciklon.si:

"Vreme po državi bo do sobote večinoma spremenljivo oblačno s sončnimi obdobji in občasno tudi nestabilno s pojavljanjem ploh in neviht ter obsežnejših nevihtnih sistemov, ki bodo od jugozahodno do južno dokaj hitro prehajali državo in njeno okolico."

Ob močnejših padavinah se bo pojavljal tudi močnejši nevihtni piš z viharnimi sunki vetra, ki krajevno lahko presežejo 100 km/h in povzročijo vetrolome. Do petka zjutraj bo nevarnost za omenjene pojave večja v zahodni polovici države, v petek čez dan pa se bo nevarnost za te povečala in razširila tudi na preostali del države, so zapisali pri Ciklon.si.

Ob neurjih z močnimi nalivi ni izključen pojav toče. Krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in debelejšo točo so možna tudi jutri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  18 .08. 2022 ob  23: 31
Ste mislili na Istro ali na kakšno drugo deželo?