PRED NAMI DVA NAJBOLJ VROČA DNEVA: Na vidiku hladna fronta z omembe vrednimi padavinami

Slovenija

Jutri in v soboto bomo v naših krajih zabeležili najvišje dnevne temperature. Živo srebro se bo na Goriškem povzpelo do 38, ob morju bodo temperature presegale 30 stopinj Celzija. V nedeljo bo vročina nekoliko popustila, tako da prihodnji dnevi ne bodo več tako ekstremni. Toplejše bodo tudi noči.

Po trenutnih napovedih naj bi hladna fronta z omembe vrednimi padavinami prišla nad naše kraje okoli 17. avgusta. S seboj naj bi prinesla izdatne padavine.

Danes in v petek bo pretežno jasno. Vročina se bo stopnjevala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Opozorilo

Na Primorskem bo do sobote, po nižinah v notranjosti Slovenije pa predvsem v petek, sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod.

Obeti

V soboto se bo oblačnost od severa postopno povečala. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. V nedeljo kaže na deloma sončno vreme, še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala burja. Vročina bo v notranjosti države popustila.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Od ciklona nad severno Evropo se nad zahodno Evropo razteza vremenska fronta. V višinah doteka k nam suh in postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Pretežno jasno in vroče bo. Jutri popoldne bodo v Alpah nastajale nevihte.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija