PRED ITALIJANSKIMI FINANČNIKI BEŽAL DO AJDOVŠČINE: Draga nočna vožnja za 47-letnika

Kronika

Danes ob 4.28 so italijanski varnostni organi obvestili novogoriške policiste, da so 1,5 kilometra pred nekdanjim mejnim prehodom v Mirnu poskušali ustaviti kombi romunskih registrskih oznak, znamke Mercedes-Benz Sprinter, s pripetim priklopnikom. Na priklopniku je bil osebni avto italijanskih registrskih oznak. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je zapeljal na območje Slovenije.

Fotografija je simbolična.

Šlo je za 47-letnega Romuna, ki je zapeljal na območje Slovenije in ustavil v prvem krožišču za nekdanjim mejnim prehodom v Mirnu. Do njega sta pristopila italijanska finančna stražnika, ki sta mu dejala, naj počaka na kraju do prihoda slovenskih policistov. Romun ukaza ni upošteval in se je s kombijem, v katerem je bilo več potnikov, zapeljal dalje do Vrtojbe, nato pa je v Šempetru pri Gorici zapeljal na hitro cesto za Ljubljano.

KOPRSKI KRIMINALISTI PREISKUJEJO POSKUS UBOJA: Pod pretvezo, da je poštar, prišel v hišo in napadel

Koprski kriminalisti in postojnski policisti preiskujejo poskus uboja, do katerega je prišlo v petek v Postojni. 48-letnik doma z območja Postojne naj bi napadel 45-letnega domačina in mu poskušal vzeti življenje. Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so policisti včeraj popoldne prijeli 48-letnika in ga nemudoma odpeljali na zaslišanje h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

V Selu se je zapeljal s hitre ceste in nadaljeval vožnjo po regionalni cesti proti Ljubljani. Italijanska patrulja je voznika ves čas zasledovala in sproti obveščala slovenske kolege.

Romuna so nato zaustavili pri nogometnem igrišču v Ajdovščini, kjer so nadaljnji postopek opravili slovenski policisti.

V kombiju so bili štirje državljani Moldavije in trije Romuni, stari od 23 do 53 let. Moldavca, stara 27 in 33 let, sta prekoračila dovoljenje za čas bivanja v območju Schengena, zato so ju policisti oglobili.

Globo so izrekli tudi romunskemu vozniku, kombi pa je bil izločen iz prometa. 47-letnika bodo kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija